Streekmuseum Opsterlan in Gorredijk
Streekmuseum Opsterlan in Gorredijk

Ga mee terug in de tijd en beleef het verleden in Museum Opsterlân. Met een historische vuistbijl, het zware leven in de veenderij, de aristocratie, de ambachtslieden, het opkomende socialisme en de Joodse gemeenschap. Beleef het allemaal in het Museum Opsterlân.

Beleef het interessante verleden van Gorredijk en de gemeente Opsterland in het vernieuwde Museum Opsterlân. Een verrassende presentatie van een boeiend en indrukwekkend verleden. Laat u verrassen door de originele inrichting van deze indrukwekkende voormalige school. Na de in 2013 afgesloten grootscheepse renovatie staat er in Gorredijk een modern museum waar de historie tot leven komt. Op de begane grond worden regelmatig exposities gehouden met werk van hedendaagse kunstenaars.

Het verhaal van het museum

Oorspronkelijk was Museum Opsterlân een openbare lagere school waarvoor de eerste steen op 1 september 1887 werd gelegd. Het ontwerp van de school is van architect Jacobus Anthonie Meessen, destijds gemeentearchitect van de gemeente Opsterland. Tot 1955 is in de lokalen les gegeven, maar ook nu staat kennis er nog steeds centraal. Kennis over de geschiedenis van Gorredijk en de gemeente Opsterland.

Naam

Streekmuseum Opsterlan in Gorredijk

Locatie

Hoofdstraat 59
8401 BW Gorredijk

Contact

Tel: 0513 46 29 30
info@museumopsterlan.nl
www.museumopsterlan.nl

Bezoek