Wild op woensdag

Vroeger was het heel gewoon om te leven in de natuur en de mensen herkenden de diersporen en wisten welke planten eetbaar waren. Tijdens deze middag leren we op een speelse manier om ons thuis te voelen in de natuur. Je ervaart dat je ook zonder moderne middelen je prima kunt redden. Verbeter je sluiptechnieken en zorg dat je niet ontdekt wordt.V ind je weg zonder Google Maps, maar door bijvoorbeeld de wissels van een ree te volgen. En is er ook wat te eten in het bos? De echte avonturier wil natuurlijk ook een lekker vuurtje kunnen maken. Dat mag jij ook proberen, met behulp van een firesteel. Een stuk lastiger dan met een aansteker of een pakje lucifers. Je leert uiteraard ook hoe je dit op een veilige manier kunt doen. De kans dat je zoogdieren tegenkomt tijdens de excursie is klein, die houden zich liever schuil tot de mensen het bos aan het einde van de dag weer verlaten. Maar dat ze er zijn kun je toch ontdekken, als je op zoek gaat naar sporen van hun aanwezigheid. Door die sporen te ‘lezen’ kun je zelf een verhaal maken over wat de dieren zoals de ree en de das daar hebben gedaan. Heb jij wel eens het bedje van een ree gevonden?

Kortom wil je een avontuurlijke en gezellige middag in de natuur beleven met je vader, moeder, opa of oma? Meld je dan aan voor Wild op woensdag via de website van Staatsbosbeheer!
Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Prijs: € 7,70, voor kinderen t/m 12 jaar € 5,00.

Wild op Woensdag