Wat wordt het weer in Appelscha

Blijft het droog of gaat het regenen?

Het weer in Appelscha

Ben je op zoek naar de beste tijd om een vakantie naar Appelscha te boeken? Op deze pagina vind je de beste reis- en weersinformatie voor een heerlijke vakantie te midden van prachtige bossen en heidegebieden. 

Het weer in Nederland

Vaak wordt onterecht gedacht dat Nederland een onbestendig en nat klimaat heeft. Vergeleken met veel zonbestemmingen komt Nederland er eigenlijk heel goed van af. Sommige jaren valt er iets meer neerslag dan andere, maar gemiddeld genomen valt er tussen de 800 en 900 millimeter neerslag per jaar. Dat staat gelijk aan ongeveer één uur en veertig minuten aan neerslag per dag. Een vakantie in eigen land is dus helemaal niet zo’n slecht idee. De zomers in Nederland zijn wel redelijk onvoorspelbaar. Dat komt mede doordat ons land een zeeklimaat heeft. De winters zijn daardoor niet heel koud en de zomers niet enorm warm. Het hele jaar door kan er neerslag vallen. Binnen een zomer kan het weer dan ook veel wisselen. Na weken vol regen, kan er vanuit het het niets een hittegolf zijn. 

Het klimaat van Appelscha

De beste reistijd om naar Appelscha te gaan qua weer is van mei t/m september. Dan heb je de meeste kans op een vakantie met aangename temperaturen en weinig neerslag. Houd wel in gedachten dat er in alle maanden van het jaar neerslag valt. De gemiddelde jaartemperatuur van Appelscha is 13°C. In de zomer is het er gemiddeld 22°C, in de winterperiode 8°C. Wil je graag zwemmen in een van de omliggende meren? De watertemperatuur ligt tussen de 5°C en 20°C. Mocht het toch te fris zijn tijdens je vakantie, kun je terecht bij het verwarmde openluchtzwembad van Appelscha.

Vakantie in Appelscha

Gebaseerd op verschillende factoren, zoals temperatuur, neerslag en ervaringen, krijgt het weer in Appelscha een 7.3. Wel blijft het een kwestie van geluk en is het nooit zeker te zeggen welk weer in Appelscha je gaat krijgen.

Fietsen vanuit Appelscha naar fiets beleefpad Drents Friese Wold vakantiebestemming friesland
wandelen met kinderen bij appelscha in de vakantie