Ontdek het mooie Drents Friese Wold

Vanuit het startpunt bezoekerscentrum Appelscha

Bezoekerscentrum Appelscha

Het bezoekerscentrum Appelscha wordt ook wel aangeduid als Buitencentrum Drents-Friese Wold. Loop van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Het Drents-Friese Wold is groots in zijn schoonheid. Aan de rand ligt het Bezoekerscentrum Appelscha. In dit bezoekerscentrum is Grenzeloos Wold te zien, een tentoonstelling met heel veel informatie over de natuur in het nationaal park. Daarnaast is er veel te doen ook voor kinderen, ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de bospicknick en het worteltrekken.

Bereikbaarheid bezoekerscentrum Appelscha

Navigatie-adres: Terwisscha 6a, Appelscha. Parkeren is geen probleem omdat er veel gratis parkeerruimte is. Het centrum is met het openbaar vervoer lastig te bereiken.

Adres Buitencentrum Appelscha

Buitencentrum Drents-Friese Wold Terwisscha 6a 8426 SJ Appelscha drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl 

Toegankelijkheid mindervaliden

Met rolstoel en scootmobiel is het bezoekerscentrum Appelscha goed bereikbaar. Er liggen voor het centrum drie parkeerplaatsen, toegankelijk met invalide parkeerkaart. Ook is er een minder validetoilet in het centrum. Het familiepad is geheel verhard: op dit pad vind je halverwege een mindervalidentoilet. Er zijn ook voorzieningen voor voor doven en blinden (braillebordjes). Als je vooraf reserveert dan kun je gratis gebruikmaken van een rolstoel.

Winkel

Bij het bezoekerscentrum bevindt zich ook een winkel,  hier vind je producten om de natuur mee in te gaan. Denk aan verrekijkers en wandelkaarten. Uiteraard zijn hier ook leuke souvenirs en cadeaus te koop, denk hierbij aan natuurboeken en lekkere streekproducten.

Horeca

Per 31 december 2023 is Bosbrasserie IJgenweis gesloten. Je kunt bij de balie van het bezoekerscentrum tijdelijk koffie, thee en koek verkrijgen.

Vergaderen

Het bezoekerscentrum heeft 2 locaties die geschikt zijn voor vergaderingen, exposities, theater of workshops.

wandelen bij appelscha in de natuur vakantie