Bezoekerscentrum Drents Friese Wold

Beleef dit prachtige natuurgebied!

Bezoekerscentrum Drents Friese Wold

Bezoekerscentrum Drents Friese Wold | In het Drents Friese Wold vind je een aantal bezoekerscentra waar je even kunt ontspannen na je heerlijke wandeling door het bos. Ook kun je hier door middel van je zintuigen het bos ervaren. Verder zijn er recreatieve routes, een familiepad van ca 2 km (geschikt voor iedereen, ook met rolstoel of buggy), horeca en speelmogelijkheden voor kinderen.

Drents Friese Wold

Het park is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. In het jaar 2000 werd meer dan 6000 hectare bos, heide en stuifzand aangewezen als een Nationaal Park. Het park ligt op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland. Dus of je nu in Drenthe op vakantie bent of Friesland, je bent er altijd dichtbij! Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied. Het gebied is uitermate geschikt voor een heerlijke wandeling en genieten van de omgeving. Als je langs Friesland sommige routes volgt kom je bijvoorbeeld door Appelscha. Hier kun je een terras pakken bij lekker weer om even bij te komen.

Bezoekerscentra

Bezoekerscentrum Terwisscha in Friesland.
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha

Meer informatie over Buitencentrum Drents-Friese Wold; Terwisscha. Hier kan men naast informatie over de natuurlijke rijkdom van het park en de recreatieve mogelijkheden, ook ervaringen opdoen met zintuigen, dus ruiken, horen, zien zoals ook in het park zelf te beleven valt. Verder zijn er recreatieve routes, een familiepad van ca 2 km (geschikt voor iedereen, ook met rolstoel of buggy), horeca en veel speelmogelijkheden voor kinderen!

Toeristisch informatiepunt Diever
Bosweg 2a
9781 LE Diever

Meer informatie over Toeristisch Informatiepunt Diever. Voor vragen en folders/routes door het Nationaal Park kunt u hier terecht. Ook hier kan men de natuur op een eigen manier beleven, en informatie over de natuurlijke waarden en mogelijkheden van het nationaal park verkrijgen. Beide centra zijn goed bereikbaar en beschikken over parkeerruimte.

wandelen bij appelscha in de natuur vakantie