Lekker zwemmen in het Bosbad

Neem een frisse duik in het water en geniet met het gezin of met vrienden

Bosbad Appelscha

Bij het Bosbad Appelscha is het lekker vertoeven op een dag met zomerse temperaturen. Neem een frisse duik in het water en geniet met het gezin van een heerlijke dag ontspannen bij het zwembad. Het Bosbad is heerlijk verwarmd en er is een grote familieglijbaan en duikplanken. Het Bosbad Appelscha is geschikt voor jong en oud. Lees hier meer.

Ontdek Bosbad Appeslcha

Het Bosbad is een verwarmd openluchtbad. Ga samen van de familieglijbaan of spring van de duikplank. Er is een hoge en een lage duikplank. Durf jij van allebei te springen? In het zwembad zijn zelfs twee glijbanen: de rode en de blauwe glijbaan. De blauwe glijbaan is extra breed zodat je er met z’n allen tegelijk af kan glijden. De rode glijbaan is lekker lang en zit vol spannende bochten. Voor de kleinsten is een speciaal gedeelte aangelegd met 3 ondiepe zwembaden. In het ondiepe water zit een waterspeeltuin voor de kleine kinderen. Hier kunnen zij klimmen en klauteren op het speeltoestel of glijden ze van de glijbaan zo het water in. Ze hebben plezier onder de verschillende fonteinen en vermaken zich in het water. Is het tussendoor tijd voor wat lekkers? Dan kun je terecht bij de kiosk in het Bosbad. Hier kun je verschillende lekkere versnaperingen halen.

Speelterrein en – toestellen

Bij het Bosbad vind je een grote zonneweide. Hier kun je zowel in de zon als in de schaduw liggen. Daarnaast kun je je uitleven op de twee trampolines of op het springkussen. Daarnaast vermaken de kleinsten zich op de wipkippen en een speeltoestel.

Recreatieplassen Appelscha en omgeving

Ga je toch liever naar een recreatieplas? Ga dan bijvoorbeeld naar het Canadameer binnen het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold of ontdek het Ronostrand. Dit is een natuurlijke recreatieplas met een groot zandstrand. Ten slotte kun je nog kiezen voor het Blauwe meer in Hoogersmilde. Deze recreatieplas is omringd door bomen en ontstaan door zand-zuig werkzaamheden. Daarnaast kun je er het hele jaar mooi wandelen.

Recreatieplas het Blauwe Meer in Hoogersmilde
Bosbad Appelscha