Bezoek de Bosberg bij Appelscha

Dé perfecte locatie voor een dagje Appelscha

Bosberg Appelscha

Bosberg Appelscha | De Bosberg is een weg die dwars door het bos bij Appelscha loopt. Langs deze weg is veel te beleven, zo kun je heerlijk uit eten gaan bij restaurant de Bosberg, de Bosbergtoren beklimmen of een potje midgetgolf spelen. Combineer je activiteit met een mooie wandeling door het bos en je hebt een heerlijk dagje uit in Appelscha!

Geniet van het uitzicht op de Bosbergtoren

De Bosbergtoren is maar liefst 33 meter hoog en staat op een 20 meter hoge stuifduin, het hoogste punt van het Friese vaste vasteland. Bij helder weer kun je hier genieten van een schitterend uitzicht over het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Als je goed kijkt kun je in de verte zelfs de steden Groningen, Coevorden en Leeuwarden zien liggen. Voor toegang tot de Bosbergtoren zijn toegangskaartjes nodig. Deze zijn bij De Tourist Info te koop, deze bevindt zich op ongeveer 3 minuten lopen van de Bosbergtoren. Meer informatie over de openingstijden en prijzen vind je hier.

Restaurant De Bosberg Appelscha

Na een klim in de Bosbergtoren kun je heerlijk genieten in het restaurant De Bosberg. Restaurant en eetcafé De Bosberg ligt in het bos langs de Bosberg weg. Tegenover het restaurant is een grote parkeerplaats. Het is de perfecte plek om te beginnen aan een heerlijk wandel- of fietstocht. Na de tocht kun je even heerlijk bijkomen op het terras. Op het terras is een mooie omheinde speeltuin, waar de kinderen zich optimaal kunnen vermaken. Terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen, genieten de ouders aan het aangrenzende terras van hun hapje of drankje.

Midgetgolfen in het bos

Midden in het bos van Appelscha nabij de zandvlakte ligt Midgetgolfpark Friesland. Het is prachtig aangelegd park met in het hart van het de traditionele midgetgolfbaan. Deze baan wordt omringd door een fraai wandelpad. De buitenste ring van het park bestaat uit Zweedse viltbanen. Deze zijn uniek voor Nederland.

Bosberg met oerboom bij appelscha bosbergtoren
wandelpad appelscha bij bosbergtoren