Fietsen Drenthe

Fietsen Drenthe | Op zoek naar een mooie plek om te fietsen in Drenthe? Fietsen in Drenthe en Appelscha gaan erg goed samen. Appelscha is de perfecte plek om heerlijk te fietsen. Het ligt op grens van Friesland en Drenthe.

Fietsen op de grens van Drenthe en Friesland

Wil je de mooiste stukjes van de provincies Drenthe en Friesland fietsend ontdekken? Dan ben je in de omgeving van Appelscha aan het juiste adres! Hier vind je prachtige natuurgebieden, historische dorpjes, musea, creatieve en actieve outdoor activiteiten, leuke bezienswaardigheden én volop eetgelegenheden. Vind hier de activiteiten die je aan jouw fietsroute wilt toevoegen om deze compleet te maken!

Fiets door het bos of de kleine dorpjes

Of je nu lekker door het bos wil touren of door de dorpjes rondom Appelscha wilt fietsen, er zijn genoeg leuke routes te vinden. Wil je in Drenthe en Friesland fietsen in de natuur én leuke historische dorpjes verkennen? In de omgeving van Appelscha zijn prachtige natuurgebieden maar ook ontzettend leuke dorpjes te vinden. Zo maak je van jouw fietsroute een echte culturele beleving! Denk aan het recreatiedorp Appelscha, Veenhuizen waar je het gevangenismuseum vindt of Diever, ook wel bekend van het Shakespearetheater. Toch liever historische bezienswaardigheden ontdekken? Bezoek dan de prachtige kerkjes in Fochteloo, het historisch landhuis in Bakkeveen of de oudste kerkklok in Langedijke. Bekijk hier alle dorpen in de regio Appelscha. 

Activiteiten tijdens het fietsen bij Drenthe

Heb jij jouw fietstocht bij Appelscha al uitgestippeld, maar wil je hier nog andere activiteiten aan toevoegen? Denk bijvoorbeeld musea in de omgeving, actieve outdoor activiteiten, zwemmen, pretparken of andere activiteiten met kinderen. Wij hebben alle activiteiten in de omgeving van Appelscha voor jou op een rijtje gezet. Bekijk hier de activiteiten voor een dagje uit om jouw fietsroute mee uit te breiden. Zo wordt het fietsen Drenthe nog leuker!

Fietsen Drenthe
Fietsen Drenthe