Op de fiets de natuur in...

De Friese natuur bestaat uit heide, zandduinen, bossen en ook meren. Zo zijn er maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen te verkennen in de provincie. In de omgeving van Appelscha vind je het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, de Kale Duinen en ook een prachtig stukje natuur in Zuidoost-Friesland.

Fietsen bij Appelscha

Op zoek naar de mooiste stukjes van Friesland om fietsend te ontdekken? Dan ben je in de omgeving Appelscha aan het juiste adres! Hier vind je prachtige natuurgebieden, historische dorpjes, musea, creatieve en actieve outdooractiviteiten, leuke bezienswaardigheden én volop eetgelegenheden. Vind hier de activiteiten die je aan jouw fietsroute wilt toevoegen om deze compleet te maken!

Op de fiets de Friese natuur in

De Friese natuur bestaat uit heide, zandduinen, bossen en ook meren. Zo zijn er maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen te verkennen in de provincie. In de omgeving van Appelscha vind je het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, de Kale Duinen en ook een prachtig stukje natuur in Zuidoost-Friesland. 

Voor de vogelaars is er volop kijkgenot in de natuurrijke gebieden rondom Appelscha. In de natuurgebieden broeden diverse vogelsoorten zoals onder andere de lepelaar, de appelvink, de boerenzwaluw en de boomklever. Ook zijn er roofvogels te spotten zoals de boomvalk, de bosuil en de buizerd. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen! 

Touren of actief fietsen

In Friesland is er geen gebrek aan natuur, bezienswaardigheden maar gelukkig ook niet aan fietsroutes! Voor zowel de actieve en ook de tourfietser zijn er geschikte routes in de omgeving te vinden. Zo kan je ook met het hele gezin op de fiets stappen. In de omgeving van Appelscha zijn er verharde fietspaden, maar ook mountainbikeroutes. Zoek je een fietsroute, een fiets om te huren of wil je een sportief uitje organiseren? Neem dan gauw een kijkje nemen bij Fietsservice Kramer! Zij verzorgen clinics, verhuren fietsen en geven je graag tips over fietsroutes in de natuurrijke omgeving van Appelscha. 

Fietsend de dorpjes verkennen

Wil je in Friesland fietsen in de natuur én leuke historische dorpjes verkennen? In de omgeving van Appelscha zijn prachtige natuurgebieden maar ook ontzettend leuke dorpjes te vinden. Zo maak je van jouw fietsroute een echte culturele beleving! Denk aan het recreatiedorp Appelscha, Veenhuizen waar je het gevangenismuseum vindt of Diever, ook wel bekend van het Shakespeartheater. Toch liever historische bezienswaardigheden ontdekken? Bezoek dan de prachtige kerkjes in Fochteloo, het historisch landhuis in Bakkeveen of de oudste kerkklok in Langedijke. 

Bekijk hier alle dorpen in de regio Appelscha. 

Fietsroute uitbreiden

Heb jij jouw fietstocht door Friesland al uitgestippeld, maar wil je hier nog andere activiteiten aan toevoegen? Denk bijvoorbeeld musea in de omgeving, actieve outdooractiviteiten, zwemmen, pretparken of andere activiteiten met kinderen. Wij hebben alle activiteiten in de omgeving van Appelscha voor jou verzameld. Bekijk hier de activiteiten voor een dagje uit om jouw fietsroute mee uit te breiden!