Ontdek het prachtige Friesland op de fiets

Prachtige natuurgebieden en leuke dorpjes.

Fietsen in Friesland

Fietsen Friesland | Op zoek naar een mooie plek om te fietsen in de provincie Friesland? Kom dan naar de regio Appelscha, want fietsen en Appelscha gaan erg goed samen. Appelscha is de perfecte plek om heerlijk te fietsen door de prachtige natuurgebieden en/of leuke dorpjes.

Fietsen in Friesland

Op zoek naar de mooiste stukjes van Friesland om fietsend te ontdekken? Dan ben je in de omgeving van Appelscha aan het juiste adres! Hier vind je prachtige natuurgebieden, historische dorpjes, musea, outdoor activiteiten, leuke bezienswaardigheden én volop eetgelegenheden. Je kunt na fietsen tot rust komen en genieten bij één van de eetgelegenheden in de buurt. Wil je je lekker culinair laten verwennen? Er is voor ieder wat wils qua eetgelegenheden en terrasjes in zomer. Voor een gezellig drankje op het terras, een stevige lunch, een heerlijke pannenkoek of een uitgebreid diner zijn er diverse mogelijkheden. Bekijk de horecagelegenheden bij Appelscha.

Door het bos touren of dorpjes ontdekken?

Of je nu lekker door het bos wil touren of door de dorpjes rondom Appelscha wilt fietsen, er zijn hier genoeg leuke routes te vinden! Wil je in fietsen Friesland in de natuur én leuke historische dorpjes verkennen? In de omgeving van Appelscha zijn prachtige natuurgebieden maar ook ontzettend leuke dorpjes te vinden. Zo maak je van jouw fietsroute een echte culturele beleving! Denk aan het recreatiedorp Appelscha, Veenhuizen waar je het gevangenismuseum vindt of Diever, ook wel bekend van het Shakespeartheater. Toch liever historische bezienswaardigheden ontdekken? Bezoek dan de prachtige kerkjes in Fochteloo, het historisch landhuis in Bakkeveen of de oudste kerkklok in Langedijke! Bekijk hier alle dorpen in de regio Appelscha. 

Fietsen Friesland met activiteiten

Heb jij jouw fietstocht door Friesland al uitgestippeld, maar wil je hier nog andere activiteiten aan toevoegen? Denk bijvoorbeeld musea in de omgeving, actieve outdooractiviteiten, zwemmen, pretparken of andere activiteiten met kinderen. Wij hebben alle activiteiten in de omgeving van Appelscha voor jou verzameld. Bekijk hier de activiteiten voor een dagje uit om jouw dagje fietsen in Friesland mee uit te breiden!

Fietsen Friesland
Fietsen Friesland