Ontdek prachtige fietsroutes

Door de natuur van het Drents-Friese Wold

Fietsen in Drenthe

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek met haar prachtige bossen, heidegebieden en zandvlaktes. Door de afwisselende natuur kun je urenlang fietsen in Drenthe zonder je te vervelen. Fiets door een Nationaal Park, langs hunebedden en door gezellige Drentse brinkdorpjes. Of volg één van de vele themaroutes

De mooiste fietsroutes: fietsen in Drenthe

Ontdek Drenthe het beste over de uitgezette fietsroutes. Met ruim 17.000 kilometer aan fietspaden is er altijd een passende route. Liever zelf een route uitstippelen? Stel dan eenvoudig een route samen met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Zoek een startpunt, stel de route samen en schrijf de nummers van de knooppunten op. Vervolgens hoef je op de fiets alleen de nummers te volgen en te genieten van de natuur!

Ontdek het Drents-Friese Wold op de fiets

Fietsers die het Drents-Friese Wold willen ontdekken nemen Appelscha vaak als uitvalsbasis. Vanuit Appelscha fiets je direct het Drents-Friese Wold in. Dit Nationaal Park staat bekend om haar uitgestrekte bossen, stuifzanden en verrassende vennetjes. De fietsroutes leiden over zowel verharde als halfverharde fietspaden. Dankzij het netwerk van fietsknooppunten kun je gemakkelijk zelf een fietsroute samenstellen in het natuurgebied. Vind hier alle fietsroutes in de regio van Appelscha.

Fiets huren in Drenthe

Geen fiets bij de hand en wil je toch fietsen in Drenthe? Geen probleem! Maak het jezelf gemakkelijk en huur een fiets, e-bike of mountainbike. Reserveer de fiets vooraf bij een fietsverhuurpunt in Appelscha, zodat je gegarandeerd binnenkort kunt fietsen in Drenthe! 

Fietsen in Drenthe
Fietsen in Drenthe