Fietsen bij Oosterwolde

Stap op de fiets en ga op ontdekkingsreis!

Fietsen bij Oosterwolde

Fietsen Oosterwolde | In de buurt van Oosterwolde vind je een hele hoop mooie fietsroutes. Natuurlijk zit je bij Oosterwolde in de buurt van een aantal mooie gebieden. Stap op de fiets en ga op ontdekkingsreis!

Ontdek de omgeving van Oosterwolde

In de omgeving van Oosterwolde vind je een aantal mooie natuurgebieden waar leuke fietsroutes langs gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Drents Friese Wold of het Fochtelooerveen. Langs deze prachtige gebieden lopen ontelbaar mooie fietsroutes. Aan de rand van Oosterwolde ligt bijvoorbeeld het Drents Friese Wold. Dit Nationaal Park is na de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Je vindt er een aantal mooie uitkijkpunten, zoals de Bosbergtoren in Appelscha. Op het hoogste punt van Friesland werd in 2017 deze prachtige 33m hoge uitkijktoren gebouwd. Vanaf hier heb je bij helder weer een waanzinnig uitzicht over de noordelijke provincies. Je ziet Leeuwarden, Coevorden en Beilen liggen. De Bosbergtoren heeft glazen uitkijkplateaus, je hebt even het gevoel of je boven het bos zweeft!

Fochteloërveen

Ten noordoosten van Oosterwolde vind je de dorpen Fochteloo en Ravenswoud. Door het afgraven van het hoogveen ontstond hier een bijzonder natuurgebied. Het laatste wat de mens hier deed, was fietspaden aanleggen. Fantastische paden, waar wilde paarden rondlopen en waar je vanuit de vogelkijkhut uitzicht hebt op de uitgestrekte natuur. Neem een verrekijker en een fototoestel mee en spot hier de kraanvogel! In Ravenswoud staat de uitkijktoren de Zeven. De toren biedt fantastisch uitzicht over het Fochteloërveen, maar het is tevens een sieraad in het landschap. De toren won diverse architectonische prijzen en is alleen om die reden al een bezoekje waard.

Routes om te fietsen bij Oosterwolde

Een prima omgeving dus om eens heerlijk te fietsen en te genieten! Wil je meer info over de fietsroutes in de buurt van Oosterwolde? Kijk dan eens op onderstaande link. Voor verschillende routes in de buurt klik je op de link die daar onder staat.

Fietsen in Friesland bij Appelscha

Fietsroutes in de buurt van Oosterwolde (fietsnetwerk.nl)

Fietsen Oosterwolde
Fietsen Oosterwolde