Fietsroutes bij Appelscha

Ontdek de prachtige dorpen en geniet van de natuur

Fietsroute Appelscha

Op zoek naar prachtige natuurgebieden, historische dorpjes, musea, creatieve en actieve outdooractiviteiten, leuke bezienswaardigheden én volop eetgelegenheden? Kies dan voor een fietsroute in Appelscha en omgeving. Je vindt er prachtige routes voor een ontspannen fietstocht door de natuur. Ook voor de sportieve mountainbikers zijn er prachtige fietsroutes.

Diverse fietsroutes rondom Appelscha

We lichten hier alvast een mooie fietsroute voor je uit: Fietsroute rond Oosterwolde. Tijdens deze route fiets je dwars door Oosterwolde en fiets je langs diverse dorpen als Oldeberkoop, Jubbega, Nijeberkoop, Fochteloo en Appelscha. In Noordwolde kun je bij Bakkerij Kok op het dorpsplein een lekkere tussenstop maken en genieten van een ambachtelijke lunch of koffie met gebak. Geïnteresseerd of op zoek naar meer fietsroutes? Bekijk dan de verschillende routes op Fietsnetwerk.nl. Zoek je een fiets of mountainbike om te huren? Neem dan gauw een kijkje nemen bij Fietsservice Kramer!

Mountainbike fietsroute bij Appelscha

De mountainbikeroute heeft een lengte van 16 kilometer. De omgeving waarin je rijdt is zeer afwisselend. De route voert langs een groot heideveld en diverse poelen. Ook fiets je over een grote vlakte waar je een weids uitzicht hebt, ook in dit gedeelte zijn weer leuke singletracks opgenomen. Na weer een stuk door het bos te hebben gefietst kom je langs het Aekingerzand. In het Drents-Friese Wold loopt ook nog een heuse schaapskudde en grazen er koeien. Aansluitend aan deze route ligt de route Hoogersmilde – Diever door het Drents-Friese Wold. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat, vind je in de route verrassend veel hoogteverschil met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar en daarom een intensieve uitdaging voor gevorderden.

Fietsroute uitbreiden

Heb jij jouw fietstocht door Friesland al uitgestippeld, maar wil je hier nog andere activiteiten aan toevoegen? Denk bijvoorbeeld musea in de omgeving, actieve outdooractiviteiten, zwemmen, pretparken of andere activiteiten met kinderen. Wij hebben alle activiteiten in de omgeving van Appelscha voor jou verzameld. Bekijk hier de activiteiten voor een dagje uit om jouw fietsroute Appelscha mee uit te breiden!

Fietsenroute Appelscha
Fietsroute Appelscha