Beleef het Drents-Friese Wold op de fiets

Prachtig bosgebied met mooie fietspaden

Fietsroute in Friesland

Fietsroute Friesland| In het Zuid-Oosten van Friesland vind je het natuurgebied Het Drents-Friese Wold. Het Drents-Friese Wold staat bekend om zijn prachtige natuur en mooie wandel- en fietspaden. De fietspaden zijn verdeeld in 3 categorieën, je hebt de verharde fietspaden, de half verharde fietspaden en de zandpaden. De verharde paden bestaan uit asfalt en beton, hierdoor zijn ze ook geschikt voor scootmobiels. De schelpenpaden zorgen voor een mooi en uniek gevoel tijdens een rondje fietsen. Appelscha en Diever organiseren elk jaar een Fiets4daagse in het Drents-Friese Wold. Wil je deelnemen aan de Fiets4daagse? Dat kan, je hoeft je alleen maar op te geven en dan kan je samen met alle andere deelnemers starten vanaf het startpunt.

Knooppunten fietsroute Friesland

In Drenthe en Friesland is er de mogelijkheid om van de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond gebruik te maken. Het netwerk van fietsknooppunten lijdt je langs de mooie plekken van het Drents-Friese Wold. Tijdens de gehele route kan je genieten van de Drents Friese natuur. Hoe vaak je de routes ook aflegt, elke keer zijn er weer nieuwe dingen die je tegen zal komen. Kaarten en fietsroute boekjes zijn op meerdere plekken te koop. Wil je de route dus goed bestuderen dan kun je de kaarten aanschaffen bij het informatiecentrum van het Drents-Friese Wold in Appelscha

Het grote bosgebied beleven

Het Drents-Friese Wold is het op 1 na grootse bosgebied van Nederland, daar moet je toch eens zijn geweest? De schoonheid van de natuur kun je op verschillende manieren beleven. Niet alleen kun je gebruik maken van de verharde paden en de zandpaden maar ook beschikt het Drents Friese Wold over een schelpenpad. Een bekend stuk landschap van het Drents-Friese Wold is het Doldersummerveld. Op dit stuk grond bevind zich een uitkijktoren waar vanaf je uit kunt kijken over het Drents-Friese Wold. Ook loopt er een kudde heideschapen en hier en daar lopen de Schotse Hooglanders langs je heen, hoe leuk is dat? Kom naar Friesland en fiets deze prachtige fietsroute.

Fietsroute Friesland
Fietsroute Friesland