Mountainbiken in Appelscha

Prachtige MTB routes voor elk niveau

Mountainbiken in Appelscha

Appelscha is een perfecte omgeving voor de mountainbike! Met een routenetwerk van ruim 45 km en verschillende faciliteiten zijn er mogelijkheden voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbikers in Appelscha. Lees hier alles wat je moet weten!

Mountainbike routes Drents Friese Wold

Vanuit Appelscha vertrekken twee routes, rood en blauw, door het Drents Friese Wold. Via een verbindingslus verken je de route Hoogersmilde, die je ook door het Nationaal Park leidt. De routes zijn populair onder mountainbikers; dankzij het hoogteverschil, de uitdagende singletracks en de verschillen in de omgeving blijven de routes afwisselend.

Route Appelscha (Bosberg) is 5 kilometer en wordt met de rode internationale mountainbike tekens aangegeven. De route Appelscha is 17 kilometer en start iets verder het bos in. Onderweg kom je pittige klimmetjes, leuke singletracks en waarschijnlijk zelfs schapen tegen! Deze route is uit te breiden via de zwarte verbindingslus, naar de route Diever/Hoogersmilde. Kijk hier voor meer informatie over de mtb routes en de startpunten.

MTB huren in Appelscha

Kost het je veel tijd en moeite om je mountainbike te vervoeren? Maak het jezelf makkelijk en huur een mountainbike in Appelscha! In Appelscha zijn verschillende verhuurpunten waar je een mountainbike kunt huren. Vaak krijg je hier de accessoires zoals een helm, handschoenen, en bidons erbij. Hier meer info over het huren van een mountainbike in Appelscha.

Faciliteiten voor mountainbikes in Appelscha

In Appelscha kun je op veel plekken gratis parkeren op de plekken waar je het bos in kan. Daarnaast zijn er verschillende plekken waar je je fiets kunt schoonspuiten en onderweg je bidon met water kunt vullen. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekken om na je work-out een terrasje te pakken.

mtb atb mountainbiken in de vakantie appelscha