De mooiste MTB routes van Noord-Nederland

Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde.

Mountainbiken bij Appelscha

Gezond en sportief, het zijn vaste onderwerpen bij alles wat we doen. We zijn bewust bezig met onze voeding en willen goed voor ons lichaam zorgen. Velen klimmen op de mountainbike, de perfecte combinatie om sportief bezig te zijn én te genieten van de natuur. Met bossen in overvloed is de regio een walhalla voor de mountainbiker.

 

De mooiste MTB routes van Noord-Nederland

Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Vanaf deze laatste route zijn er verbindingslussen aangelegd naar andere routes in de gemeente Westerveld. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen. Genoeg keuze dus.

MTB route Appelscha (Bosberg)

Vanuit het dorp Appelscha is de route Appelscha (Bosberg) de dichtstbijzijnde. Deze route wordt aangegeven met het rode internationale MTB teken. Het startpunt van deze mountainbike route is bij Bike Totaal & Fietsverhuur Kramer Appelscha. Hier is ook een afspoelplaats en ruime parkeergelegenheid. Vanaf het beginpunt rijd je direct het bos in voor de uitdagende route van vijf km. In de route zit relatief veel hoogteverschil (73 meter) en bestaat uit technische singletracks en korte maar pittige klimmetjes. Je komt onder andere over het hoogste deel van de Friese Wouden.

Lange MTB routes in Drents-Friese Wold

De langere mtb route Appelscha is zo’n 17 km en kun je combineren met de bovenstaande route. De route zelf start iets verder het bos in en wordt aangegeven met het blauwe internationale MTB teken. Je fietst over de goed onderhouden singletracks en reeds bestaande wegen door het prachtige afwisselende Drents-Friese Wold. Zowel voor de beginner als gevorderde is er genoeg uitdaging tijdens deze tocht. Ondanks dat de omgeving relatief vlak is, zitten er genoeg technische klimmetjes in de route.

Uitgebreide MTB routes vanuit Appelscha

De mountainbikeroutes vanuit Appelscha hebben een verbindingsroute, aangegeven met zwarte bordjes, met de route Diever/Hoogersmilde. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat, vind je in de route verrassend veel hoogteverschil met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar en daarom een intensieve uitdaging voor gevorderden.

Vanaf die route zijn er tal van verbindingen naar andere MTB routes, waaronder: Dwingeloo, Havelte,-Oost, Havelte-West. Ook in Assen, Beetsterzwaag en Drachten vind je MTB routes, volop keuze dus bij Appelscha!

Huur je mountainbike bij Appelscha!

Geen zin om de mountainbikes mee te nemen? Bespaar jezelf de moeite en huur een mountainbike voordelig bij één van de mountainbike verhuur locaties bij Appelscha. Je vindt er verschillende verhuurlocaties, bijvoorbeeld in Appelscha aan het begin van de mountainbikeroute.

De meeste verhuurbedrijven leveren op verzoek de mountainbike af op je locatie bij Appelscha en ook campings en hotels hebben vaak een eigen verhuurafdeling.