Mountainbiken in Friesland

Bij Appelscha vind je mooie MTB routes

Mountainbike Friesland

Mountainbike Friesland | Het Drents Friese Wold heeft een mooi mountainbike park waar iedereen gebruik van kan maken. In dit mooie natuurgebied zijn drie mountainbike routes gemaakt met de kleuren zwart, rood en blauw. Voor beginnende en meer gevorderde mountainbikers. In het Drents Friese Wold is veel te zien, heide met schapen, grasland, stuifzand en mooie stukken bos met dennenbomen. Je kunt dus tijdens een actieve middag mountainbiken ook nog genieten van de mooie omgeving en natuur.

Mountainbike Friesland routes bij Appelscha

Er zijn veel mountainbike paden aangelegd in Appelscha. De drie bekende mountainbike routes in het Drents Friese Wold in Appelscha zijn met kleuren aangegeven. Zo heb je de blauwe route (16 km) met brede en smalle paden. Er zit weinig hoogte verschil in de paden, voor de beginnende mountainbikers is dit dus een mooi pad om te rijden. De route gaat afwisselend over brede paden en singletracks. Het is een vrij vlak gebied dus weinig hoogteverschil. De omgeving is zeer afwisselend. Je fietst langs een groot heideveld en diverse poelen. Je fietst over een grote vlakte met een  weids uitzicht. Dan weer een stuk bos en vervolgens kom je langs het Aekingerzand. Op zich is de route niet zwaar. Rijd je hem in combinatie met de rode route van Appelscha en/of de groene route Diever/Hoogersmilde dan heb je een leuke intensieve en afwisselende route.

Uitdagende route voor mountainbikers in Friesland

De rode route ( 4 km) is meer voor de technisch rijdende mountainbikers, deze is een stuk uitdagender dan de blauwe route. Als je je beenspieren wilt trainen is dit pad zeker een aanrader vanwege de vele hoogte verschillen. Het is een uitdagende route, een goede warming-up is hier zeker een vereiste. Je komt mooie technische singletracks en korte venijnige klimmetjes tegen. Op adem komen is er niet bij, want op deze route kom je geen verharde of vlakke stukken tegen. Dan heb je ook nog de zwarte route voor de meer ervaren mountainbike rijders die uitbreidt naar Diever en Hoogersmilde. De route is best pittig en is zo’n 28 km lang. Je kunt ook alle routes achter elkaar fietsen dan krijg je een totaal van ruim 48 km. Op de website MTB routes kun je de routes in detail bekijken.

Mountainbike huren Appelscha

Wil je een keertje mountainbiken, maar je hebt er zelf nog geen een aangeschaft dan kun je in Appelscha terecht. Kramer fietsservice is bijvoorbeeld een optie. Voor maar 12,50 euro kun je een mountainbike huren voor de hele dag. Ben je in Appelscha op vakantie of ben je van plan meer dan één dag te gaan mountainbiken? Dan is het ook mogelijk om voor een hele week een mountainbike te huren.

mtb atb mountainbiken in de vakantie appelscha