Mountainbike routes in het Drents-Friese Wold

Geniet fietsend van het NP Drents-Friese Wold

Mountainbike routes

Mountainbike routes zijn er volop in heel Nederland. Speciaal voor mountainbikers zijn paden aangelegd, vaak in de natuur. De routes zijn aangeduid met het het internationale MTB-teken (gekleurde driehoek met daaronder 2 rondjes). De meeste mountainbike routes vind je in Limburg vanwege het grootste hoogteverschil. Maar velen vinden de drie routes van Appelscha de mooiste mtb-routes van Noord-Nederland.

Mooiste mtb routes in Appelscha

De mountainbike routes in Appelscha behoren tot de mooiste van Noord-Nederland. Voor de MTB liefhebbers is Appelscha dan ook een perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht door het grootste natuurgebied van Noord-Nederland. De meeste beginners vinden de rode route van 5 kilometer perfect, terwijl gevorderden voldoende uitdaging vinden op de 17 kilometer lange blauwe route. Beide routes voeren je over bestaande paden en aangelegde single tracks die gebruik maken van de hoogteverschillen. De routes zijn te combineren en vormen samen een afwisselende route van 23 km door het prachtige Nationaal Park Drents-Friese Wold. Je fietst door het bos, over de heide, door het zand en over het gras. Ook kom je onderweg soms runderen tegen; goed oppassen dus dat je het loslopende vee niet aanrijdt!

Combineer mountainbike routes

Voor nog meer uitdaging combineer je beide routes met de MTB route Diever-Hoogersmilde. Via de zwarte bordjes fiets je naar de naastgelegen route van 23 km, die ook door bos, heide en over stuifzand gaat. In totaal heb je zo een afwisselende route van 46 km door het Nationaal Park. 

Mountainbiken door Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met ruim 6000 hectare is dit één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het landschap is verrassend afwisselend met haar bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. De mountainbike routes door het Nationaal Park zijn dan ook een belevenis om doorheen te fietsen.

mtb en andere actieve uitjes outdoor vakantie