Genieten en ontspannen door inspanning

Mountainbike vakantie in eigen land

Mountainbike vakantie

Een mountainbike vakantie in eigen land? Dan ben je in Appelscha aan het juiste adres. Ook al heeft Nederland niet echt bergen en staat het land vooral bekend als zo “plat als een dubbeltje”, er zijn wel heel veel mooie mountainbike routes. In Appelscha kennen wij in het Drents Friese Wold een mooi mountainbikepark. De routes zij voor zowel de beginnende als medior mountainbikers zeer geschikt. De route bij de Bosberg toren (5 km.) staat op de site van MTBroutes.nl.

Mountainbike vakantie in Drents Friese Wold

Er lekker tussenuit? Vakantie vieren en optimaal ontspannen door je in te spannen. Alleen of met je vrienden, collega’s, familie of bedrijf? Geen probleem, in Appelscha kun je alle kanten uit! Plan je mountainbike vakantie een keer in Nederland. Hier kun je genieten van diverse routes in de nabije omgeving. Er lekker tussenuit en sportief bezig zijn, maar zeker ook heerlijk ontspannen.

Mountainbike vakantie routes in Appelscha

De mountainbikeroute van Appelscha vind je in het natuurgebied het Drents Friese Wold. Dit natuurpark ligt voor een deel in Friesland en een deel in Drenthe. Er zijn 3 routes om te fietsen; zwart, rood en blauw.

De blauwe route

Deze is 17,3 kilometer lang en goed te doen als beginnende mountainbiker. Denk maar niet dat je op de heide van het Drents Friese Wold alleen bent, je komt er vast en zeker schapen tegen. De rit is afwisselend door het bos waar je de geur van dennenbomen ruikt, maar je fietst ook langs grasland en stuifzand. Dit maakt het een afwisselende tocht. de route gaat over brede maar ook soms smalle paadjes. Er is weinig hoogteverschil en veel vlak gebied. Er zijn een paar stukjes waar je hoogteverschil vindt en deze zijn technisch wel wat moeilijker. Sommige stukjes kunnen voor de beginnende mountainbiker wat te moeilijk zijn. Steile klimmetjes en steile afdalingen maken het leuk. Over heide fiets je hele leuke single tracks, hier kun je behoorlijk tempo maken.

De zwarte route

Wil je meer kilometers maken? Dat kan door de mountainbikeroute uitbreiden naar Diever/Hoogersmilde in Drenthe. In totaal fiets je dan ruim 45 kilometer en dan ben je wel wat uurtjes zoet. De route Diever/Hoogersmilde is wel wat moeilijker. Je kunt zelfs vanaf Diever ook de route naar Havelte meepakken, dan ben je de hele dag zoet.

De rode route

Deze route is technisch en kort (5 km) je komt vooral door het bos en je moet flink klimmen en dalen. Het gaat af en toe heel snel waardoor je goed aan je techniek kunt werken.

Mountainbike huren Appelscha

Wil je mountainbiken maar heb je zelf geen mountainbike? Huur dan een mountainbike voor een hele dag bij Kramer Fietsservice Appelscha. Duurt jouw mountainbike vakantie langer en wil je een hele week een mountainbike huren? Dan kan dat uiteraard ook!

MTB ATB Mountainbikeroutes