Bij Appelscha vind je prachtige mountainbike routes

Door het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Mountainbiken Nederland

Mountainbiken Nederland | Denk je aan mountainbiken in Nederland, dan denk je automatisch aan mooie routes. In Appelscha vind je genoeg mooie routes om te mountainbiken!

Mountainbiken in Nederland doe je bij Appelscha

Gezond en sportief. We zijn bewust bezig met onze voeding en willen goed voor ons lichaam zorgen. Velen klimmen op de mountainbike, de perfecte combinatie om sportief bezig te zijn én te genieten van de natuur. Met bossen in overvloed is de regio Appelscha een walhalla voor de fanatieke mountainbiker.

Perfecte ligging voor mountainbikers

Appelscha heeft echt een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Vanaf deze laatste route zijn er verbindingslussen aangelegd naar andere routes in de gemeente Westerveld. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen.

De route Hoogersmilde – Diever door het Drents-Friese Wold  is speciaal gemaakt voor mountainbikers en voert dan ook vooral over single tracks. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat, vind je in de route verrassend veel hoogteverschil met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar en daarom een intensieve uitdaging voor gevorderden.

Mountainbike verhuur

Een bekende locatie om een mountainbike te huren in Appelscha is Fietsverhuur Kramer. De ervaren fietsfanaten die hier werken weten waar ze het over hebben. Huur je hier een mountainbike, dan weet je zeker dat de fiets goed in orde is. Schoon, gesmeerd en wel. De medewerkers van Fietsverhuur Kramer helpen graag om je fietsdag goed te beginnen. Ze monteren bijvoorbeeld klikpedalen op de fiets en zorgen dat de helm goed past. Vanaf het verhuurpunt fiets je zo de rode mountainbikeroute op. Andere bedrijven waar je een mountainbike kunt huren zijn:

  • Boscamping Appelscha
  • Hulzinga Tweewielers, Elsloo
  • Fietsverhuur Het Drentse Wold, Hoogersmilde

Bij mountainbike verhuur kunnen de mountainbikes worden bezorgd op een locatie in Appelscha naar keuze.  

Mountainbike routes bij Appelscha

Hieronder vind je een overzicht van de aanwezige mountainbike routes in Appelscha en omgeving.
Appelscha (mtbroutes.nl)
Mountainbikeroute Appelscha – Drents-Friese Wold (staatsbosbeheer.nl)
De mooiste MTB routes bij Appelscha

Zoek dus niet langer verder naar een plek om te mountainbiken in Nederland. Kom naar de regio Appelscha en geniet volop!

MTB mountainbikeroutes bij Appelscha