Prachtige MTB routes bij Appelscha

Ontdek het schitterende natuurgebied Drents Friese Wold per mountainbike

MTB Appelscha

MTB Appelscha | Voor de echte sportfanaten is Appelscha een leuke bestemming om naar toe te gaan. Vooral voor de mountainbikers is deze plek erg interessant. Appelscha beschikt over een heleboel leuke MTB routes die je af kunt leggen vanaf verschillende startlocaties. Een handig extraatje is de optie om onduidelijkheden in de route door te geven aan Wieler Sport Vereniging Ooststellingwerf (WSVO)

Opties voor MTB in Appelscha

Bij Bike Totaal en Fietsverhuur Kramer in Appelscha wordt er een mogelijkheid om fietsen te huren aangeboden. Een handige optie als je graag wil mountainbiken maar niet in het bezit bent van eigen fietsen en/of andere mountainbike benodigdheden. Voor een klein prijsje heb je de hele dag plezier! Fietsverhuur Kramer biedt ook andere speciale fietsen aan. Bijvoorbeeld de tandem, maar ook een bakfiets en elektrische rolstoelfiets. Zo kunnen de ouderen en ook de kids mee tijdens een leuk en sportief dagje uit.

MTB route Appelscha

De aard van deze route is speciaal gemaakt voor mountainbikers. De route heeft weinig hoogteverschil, routemakers hebben toch een weggetje gevonden om het iets uitdagender te maken dan een hele vlakke route. Je zult daarom hier en daar wat kleine afdalingen en klimmetjes tegenkomen. Ook beschikt de route over niet alleen brede paden maar ook een paar leuke single tracks. De afwisselende route zal voor zowel beginnende, als gevorderde mountainbikers goed te doen zijn. De route wordt een stukje intensiever als je hem rijdt in combinatie met de groene route Diever/Hoogersmilde of de rode route van Appelscha.

Drents-Friese Wold

Een populaire route om als MTB’er te fietsen is de route die half door Drenthe en half door Friesland gaat en ook nog eens door het schitterende natuurgebied van het Drents Friese Wold voert. Het bosrijke natuurgebied word afgewisseld met grasvelden, heidevelden en watergebieden. Tijdens de route van maar liefst 16,1 kilometer heb je dus genoeg om te bekijken tijdens je MTB Appelscha. Je zult vast en zeker een kudde schapen of koeien tegen komen. Kijk wel uit dat je niet één van deze grazers voor je fiets krijgt want ze steken zonder uit te kijken over de paden heen!

mtb atb mountainbiken in de vakantie appelscha