De mooiste MTB routes van Noord-Nederland

Bij Appelscha vind je prachtige MTB routes!

MTB Nederland

MTB Nederland | Als je denkt aan mountainbiken denk je bijna automatisch aan Appelscha. Je vindt hier een groot aantal mooie routes! Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Ideaal als je houdt van gave routes!

Bij Appelscha mountainbiken

Gezond en sportief, het zijn vaste onderwerpen bij alles wat we doen. We zijn bewust bezig met onze voeding en willen goed voor ons lichaam zorgen. Velen klimmen op de mountainbike, de perfecte combinatie om sportief bezig te zijn én te genieten van de natuur. Met bossen in overvloed is de regio een walhalla voor de mountainbiker.

Verschillende MTB routes in Nederland

De mountainbikeroutes vanuit Appelscha hebben een verbindingsroute, aangegeven met zwarte bordjes, met de route Diever/Hoogersmilde. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat, vind je in de route verrassend veel hoogteverschil met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar en daarom een intensieve uitdaging voor gevorderden.

Vanaf die route zijn er tal van verbindingen naar andere MTB routes, waaronder: Dwingeloo, Havelte,-Oost, Havelte-West. Ook in Assen, Beetsterzwaag en Drachten vind je MTB routes, volop keuze dus bij Appelscha! Op deze link vind je meer routes en informatie over de routes rondom Appelscha: Mountainbiken bij Appelscha

Huur je mountainbike

Geen zin om de mountainbikes mee te nemen tijdens je MTB vakantie in Nederland? Bespaar jezelf de moeite en huur een mountainbike voordelig bij één van de mountainbike verhuur locaties bij Appelscha. Je vindt er verschillende verhuurlocaties, bijvoorbeeld in Appelscha aan het begin van de mountainbikeroute. De meeste verhuurbedrijven leveren op verzoek de mountainbike af op je locatie bij Appelscha en ook campings en hotels hebben vaak een eigen verhuurafdeling. Zo kun je heerlijk met de familie of vrienden Appelscha verkennen of heerlijk zweten in het bos.

mtb atb mountainbiken in de vakantie appelscha