De mooiste MTB routes in Friesland

Bij Appelscha vind je prachtige routes door de natuur.

MTB Routes Friesland

MTB Routes Friesland | We hebben de allermooiste MTB Routes van Friesland voor je geselecteerd. Er zijn genoeg mountainbikeroutes te vinden in Friesland. Bij Appelscha vind je routes voor elk niveau.

Appelscha heeft de mooiste MTB routes

Bij Appelscha vind je de allermooiste mountainbike routes van Noord Nederland. Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Vanaf deze laatste route zijn er verbindingslussen aangelegd naar andere routes in de gemeente Westerveld. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen. Genoeg keuze dus!

Route Bosberg MTB

Vanuit het dorp Appelscha is de route Appelscha (Bosberg) de dichtstbijzijnde. Deze route wordt aangegeven met het rode internationale MTB teken. Het startpunt van deze mountainbike route is bij Bike Totaal & Fietsverhuur Kramer Appelscha. Hier is ook een afspoelplaats en ruime parkeergelegenheid. Vanaf het beginpunt rijd je direct het bos in voor de uitdagende route van vijf km. In de route zit relatief veel hoogteverschil (73 meter) en bestaat uit technische singletracks en korte maar pittige klimmetjes. Je komt onder andere over het hoogste deel van de Friese Wouden.

Uitgebreide routes die beginnen in Appelscha

De mountainbikeroutes vanuit Appelscha hebben een verbindingsroute, aangegeven met zwarte bordjes, met de route Diever/Hoogersmilde. Vanaf die route zijn er tal van verbindingen naar andere MTB routes, waaronder: Dwingeloo, Havelte,-Oost, Havelte-West. Wanneer je nog meer MTB routes wilt ontdekken, neem dan vanuit Dwingeloo de verbindingslus naar de MTB route van Ruinen.

Lange MTB routes Friesland

De langere MTB route Appelscha is zo’n 17 km en kun je combineren met de bovenstaande route. De route zelf start iets verder het bos in en wordt aangegeven met het blauwe internationale MTB teken. Je fietst over de goed onderhouden singletracks en reeds bestaande wegen door het prachtige afwisselende Drents-Friese Wold. Zowel voor de beginner als gevorderde is er genoeg uitdaging tijdens deze tocht. Ondanks dat de omgeving relatief vlak is, zitten er genoeg technische klimmetjes in de route.

mtb atb mountainbiken in de vakantie appelscha