MTB Routes in Nederland

De mooiste mountainbike routes vind je bij Appelscha!

MTB Routes in Nederland

MTB Routes Nederland | Wanneer je op zoek bent naar de mooiste mountainbike routes door Nederland. Denk eens aan Appelscha! Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde.

Mountainbiken bij Appelscha

Gezond en sportief, het zijn vaste onderwerpen bij alles wat we doen. We zijn bewust bezig met onze voeding en willen goed voor ons lichaam zorgen. Velen klimmen op de mountainbike, de perfecte combinatie om sportief bezig te zijn én te genieten van de natuur. Met bossen in overvloed is de regio een walhalla voor de mountainbiker.

Korte MTB route Nederland

Vanuit het dorp Appelscha is de route Appelscha (Bosberg) de dichtstbijzijnde. Deze route wordt aangegeven met het rode internationale MTB teken. Het startpunt van deze mountainbike route is bij Bike Totaal & Fietsverhuur Kramer Appelscha. Hier is ook een afspoelplaats en ruime parkeergelegenheid. Vanaf het beginpunt rijd je direct het bos in voor de uitdagende route van vijf km. In de route zit relatief veel hoogteverschil (73 meter) en bestaat uit technische singletracks en korte maar pittige klimmetjes. Je komt onder andere over het hoogste deel van de Friese Wouden. Ook zijn er langere routes in Appelscha!

Langere MTB route Nederland

De langere mtb route Appelscha is zo’n 17 km en kun je combineren met de bovenstaande route. De route zelf start iets verder het bos in en wordt aangegeven met het blauwe internationale MTB teken. Je fietst over de goed onderhouden singletracks en reeds bestaande wegen door het prachtige afwisselende Drents-Friese Wold. Zowel voor de beginner als gevorderde is er genoeg uitdaging tijdens deze tocht. Ondanks dat de omgeving relatief vlak is, zitten er genoeg technische klimmetjes in de route. Op onderstaande links vind je veel meer info en routes door en vlakbij Appelscha!

Mountainbiken bij Appelscha

mtb bossen vriendenweekend