MTB Toertochten bij Appelscha

Geniet van het Drents-Friese Wold op de mountainbike

MTB toertochten

Doe mee met MTB toertochten, want mountainbiken wordt nog leuker als je het samen doet! Daarom zijn er vaak speciale MTB toertochten: speciale evenementen die in het teken staan van mountainbiken. Dus vind je mountainbiken in je eentje saai? Doe mee met de MTB toertochten en geniet van de gezellige kant van het mountainbiken.

Wat is een MTB toertocht?

Een MTB toertocht is een uitgezette route die je op hetzelfde moment fietst samen met andere deelnemende mountainbikers. Vaak gaat de route over bestaande mountainbikeroutes door het bos of door een bijzondere omgeving. De route wordt aangegeven met een speciale markering voor die specifieke route. Een goed georganiseerde toertocht wordt goed aangegeven, heeft EHBO geregeld en biedt eten en drinken aan onderweg. Dat maakt het mountainbiken een stuk comfortabeler!

Tochten voor jong en oud

Toertochten zijn er in allerlei soorten. Doe je mee als recreant, of ga je voor het winnen? De keuze is aan jou. Je kunt je soms ook inschrijven als wedstrijddeelnemer. Bij een mountainbike toertocht heb je vaak de keuze uit verschillende afstanden; zo zit er altijd een geschikte route voor jou bij. Wist je dat er zelfs ochten worden georganiseerd voor ouders met jonge kinderen? Zo wordt het mountainbiken een echte familie activiteit!

Mountainbiken bij Appelscha

Rondom Appelscha worden het hele jaar door MTB toertochten georganiseerd. Zo is het Oktober BikeFest Appelscha een terugkerend festijn, waar je onder andere een MTB marathon kunt fietsen of kunt meedoen aan de Bifefest Big Challenge. Ook collega-verenigingen uit de buurt in Drenthe in Friesland zijn actief in het organiseren ervan. Wil je weten welke tochten er op dit moment op de planning staan? Kijk dan op de agenda op onze website! Of ga naar de website van de Fietssport, waar je een volledig overzicht vindt.

MTB Clinics Appelscha