MTB Toertochten bij Appelscha

Geniet van het Drents-Friese Wold op de mountainbike

MTB toertochten

Mountainbiken wordt nog leuker als je het samen doet. Daarom worden vaak speciale MTB toertochten georganiseerd: speciale evenementen die in het teken staan van mountainbiken. Dus vind je mountainbiken in je eentje saai? Doe mee met de MTB toertochten en geniet van de gezellige kant van het mountainbiken. 

Wat is een MTB toertocht?

Een MTB toertocht is een uitgezette route die je op hetzelfde moment fietst samen met andere deelnemende mountainbikers. Vaak gaat de route over bestaande mountainbikeroutes door het bos of door een bijzondere omgeving. De route wordt aangegeven met een speciale markering voor die specifieke route. Een goed georganiseerde toertocht wordt goed aangegeven, heeft EHBO geregeld en biedt eten en drinken aan onderweg. Dat maakt het mountainbiken een stuk comfortabeler!

MTB toertochten voor iedereen

Toertochten zijn er in allerlei soorten. Doe je mee als recreant, of ga je voor het winnen? Je kunt je soms ook inschrijven als wedstrijddeelnemer. Bij een mountainbike toertocht heb je vaak de keuze uit verschillende afstanden; zo zit er altijd een geschikte route voor jou bij. Wist je dat er zelfs toertochten worden georganiseerd voor ouders met jonge kinderen? Zo wordt het mountainbiken een echte familie activiteit! 

MTB toertochten Appelscha

Rondom Appelscha worden het hele jaar door MTB toertochten georganiseerd. Ook collega-verenigingen uit de buurt in Drenthe in Friesland zijn actief in het organiseren van toertochten. Wil je weten welke toertochten er op dit moment op de planning staan? Kijk dan op de agenda op onze website! 

MTB Clinics Appelscha