Ontdek de natuur

Friesland staat vooral bekend om het water en de Wadden, maar er is meer. In de regio Appelscha vind je verrassende natuur, onder andere in het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen. 

Het Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland, wist je dat? Dit Nationale Park is naast bos vooral bekend vanwege het Aekingerzand, ook wel ‘De Kale Duinen’ genoemd. Door de wind stuift het zand hier nog echt op. Iets wat mogelijk wordt gemaakt door grazers die hier lekker hun gang gaan. Zij houden het gebied vrij van gras en bomen. Je kunt de omgeving goed ontdekken op de fiets of te voet, maar als je een paarden liefhebber bent, is dit gebied ook ideaal om te paard te verkennen.    

Meer toeristische informatie

Haal je informatie bij de Tourist Info

Geïnteresseerd in wandel- en fietsroutes of kaarten? Activiteiten in en bij Appelscha, waar winkels zich bevinden, waar fietsen te huur zijn of waar er heerlijk gegeten of geborreld kan worden? Of wil je graag kennis maken met streekproducten of een souvenir meenemen naar huis? De vrijwilligers van de Tourist Info Appelscha helpen graag en wijzen iedereen de weg.

Het Toeristisch Informatie Punt is gevestigd aan de Boerestreek 23 in Appelscha en is te bereiken via (0516) 43 17 60 [email protected]