Lezing stinzenplanten

Buitencentrum Drents-Friese Wold Terwisscha 6a, Appelscha

Op 27 februari vertelt Betty Kooistra in het Buitencentrum in Appelscha alles over stinzenplanten. Je hoort onder andere wat stinzenplanten zijn en waar ze vandaan komen. De activiteit is voor IVN-leden gratis. Niet-leden betalen € 2,50. Opgave via ivn.ooststellingwerf@gmail.com.

Excursie stinzenplanten

Wil je weten wat stinzenplanten zijn en waar ze vandaan komen? Ga dan mee met de excursie van IVN. Betty Kooistra neemt je mee op pad in de wereld van de stinzenplanten. De excursie is gratis voor leden van IVN Ooststellingwerf. Niet-leden betalen € 2,50. Opgave via ivn.ooststellingwerf@gmail.com.  

Excursie door het Fochteloërveen

IVN houdt op 1 april een excursie door het prachtige Fochteloërveen. Onder leiding van twee gidsen ontdek je alles over het unieke veengebied. Start: de werkschuur van Natuurmonumenten aan de doorgaande weg (Fochtelooerveenweg 7) in Fochteloo. Meer informatie vind je op de website van IVN.

Lezing verdwenen vogels

Buitencentrum Drents-Friese Wold Terwisscha 6a, Appelscha

Hoe komt het dat veel vogels in Nederland verdwijnen of sterk in aantal afnemen? Wat is de reden dat veel nieuwe vogelsoorten zich in Nederland vestigen? Tijdens de IVN-lezing laat vogelkenner Renè de Waal de deelnemers kennis maken met een aantal vogels en gaat hij in op de oorzaken en redenen van het verdwijnen of […]