Ontdek het andere Friesland

De regio biedt vele mogelijkheden

Outdoor Friesland

Outdoor Friesland | Friesland trekt elk jaar veel toeristen die een dagje, weekend, week of langer naar de provincie komen. Veel van deze toeristen zoeken dan naar outdoor activiteiten voor een leuke actieve dag. Friesland staat vooral bekend om het water, de wadden en grote meren. Ontdek ook eens het andere Friesland met bossen, heidevelden en kronkelende beekjes. Kom naar de regio Appelscha met veel verschillende outdoor activiteiten en ontspan volledig.

De Jongens van outdoor Friesland

Outdoorpark van De Jongens Outdoor is een outdoorpark in Appelscha, op de grens van Drenthe en Friesland. Hier vind je activiteiten waar je vast wel eens van hebt gehoord. Ben jij de Mol? Of misschien The Hunger Games? Hoe leuk is het om zelf in zo’n game te zitten. Outdoorpark De Jongens is vooral een geschikt alternatief als jullie opzoek zijn naar een goed georganiseerde dag. Wil je niet mee doen in een game maar ga je liever klimmen, kanoën, speerwerpen of iets anders? Dat kan uiteraard ook! Voor meer informatie over de activiteiten kun je kijken op www.dejongensoutdoor.nl. Gegarandeerd een geslaagde dag met het gezin of hele groep.

Mountainbiken door de prachtige natuur

Er zijn veel mooie mountainbike routes in de regio Appelscha. In Appelscha kennen wij in het Drents Friese Wold een mooi mountainbikepark. Dit natuurpark ligt voor een deel in Friesland en een deel in Drenthe. Er zijn 3 routes om te fietsen; zwart, rood en blauw. De routes zijn voor zowel de beginnende als meer ervaren mountainbikers zeer geschikt.

Beleef het outdoor gevoel in Friesland

Bij Appelscha beleef je outdoor in Friesland dankzij een groot aanbod van outdoor activiteiten. Zwemmen in een van de zwemgelegenheden: zwembad, plas of meertje. Of heerlijk golfen bij Golfpark de Hildenberg. Spreekt het fietsen je meer aan, dan biedt Fietsenservice Kramer in Appelscha verschillende arrangementen en clinics aan. Nadat je bij een clinic alles geleerd hebt, ga je op tocht door het Drents Friese Wold. Ook de kanotochten willen we niet onbenoemd laten, de omgeving leent zich er uitstekend voor. Van de hoogste toren van Appelscha abseilen? Als je geen hoogtevrees hebt, maakt dit je actieve vakantie compleet.

E-chopper rijden in Oosterwolde
klimbos appelscha zien en doen actief klimmen