In de regio van Appelscha

Kun je wandelen, fietsen en alle andere sporten doen

De regio bij Appelscha

Op de grens van Friesland en Drenthe komen beide provincies, met elk haar eigen kenmerken, samen in regio Appelscha. Friesland staat bekend om de vele meren en rivieren, terwijl Drenthe vol met natuurgebied is. Beiden komen terug in Appelscha; de Appelschester Vaort markeert de ene kant van het dorp, terwijl de andere kant grenst met de bomen van het Drents Friese Wold. De omgeving van Appelscha biedt dus veel diversiteit en afwisseling! 

Dorpen rondom Appelscha

Appelscha hoort bij de gemeente Ooststellingwerf. De gemeente telt ruim 25.000 inwoners (januari 2019). Rondom Appelscha liggen de dorpen Oosterwolde, Haulerwijk, Donkerbroek, Oldeberkoop, Makkinga, Waskemeer, Elsloo, Haule, Ravenswoud, Fochteloo en Nijeberkoop. Ook vind je het Fochteloërveen en het Drents Friese Wold in deze gemeente. 

Wat te doen in regio Appelscha?

In Appelscha en regio is altijd iets te beleven. Het dorp staat bekend als vakantiedorp; vooral in de zomer is het er druk met vakantiegangers. Voor alle toeristen is er genoeg te beleven. Velen komen hier voor de natuur van het Drents Friese Wold waar je kunt wandelen, fietsen of mountainbiken. Midden in dit Nationale Park vind je Aekingerzand;het kale stuifzandgebied. Vandaar dat dit ook vaak de Kale Duinen wordt genoemd. Liever een spannender uitje voor het hele gezin? Ga dan met de kinderen naar Attractiepark Duinen Zathe. Hier vermaak je je gemakkelijk een hele dag. Natuurlijk kun je ook relaxen aan het zwembad, een balletje slaan op de golfbaan of met de familie naar het klimpark. Op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan onze verzameling met de leukste uitjes in Friesland en Drenthe.

Nieuws uit regio Appelscha

Wil je weten wat er te doen is in Appelscha? In onze agenda vind je alle evenementen in regio Appelscha. Je vindt hier van alles: van markten en braderieën tot festivals, concerten en wandelingen. Bekijk hier de agenda. Op de hoogte blijven van alle komende evenementen? Volg ons dan op Facebook.

Fietsen vanuit Appelscha naar fiets beleefpad Drents Friese Wold vakantiebestemming friesland
wandelen met kinderen bij appelscha in de vakantie