Middeleeuwse Kermis in Appelscha!

Op zondag 18 september van 11.00 tot 17.00 uur is het weer zover! Dan komt op de Boerestreek in Appelscha een Middeleeuwse Kermis.

Daarbij is van alles te beleven op het gebied van muziek en dans, straatacts, boogschieters en instrumentmakers. Ook kunnen kinderen meedoen met oud-Hollandse spelletjes en kunnen zij weer de president van Vrijstaat de Stellingen kiezen uit drie kandidaten: de Beu, de Griffioen en de Ram.

Behalve kermiskramen, zoals een met de hand aangedreven draaimolen, zijn er kramen met oude ambachten, zoals spinnen, weven en viltwerk. Overal branden vuurtjes en er lopen vreemde snuiters rond zoals heksen, een tovenaar, een waarzegster, een marskramer en een bedelaar. Ook het Vrijstatig Volkje speelt, nart en danst er weer lustig op los en zal iedereen uitnodigen om mee te doen met de Touwenknoop waarbij het publiek wordt gevraagd om die met gezamenlijk inzicht weer uit de knoop te krijgen.

Je mag verkleed komen, graag zelfs! Middeleeuws/fantasy verkleedkleding is ter plekke voor € 1.- per kledingstuk te huur. De toegang is gratis.