Talent on Stage

Kunstcafe Appelscha stelt haar ruimte beschikbaar voor het initiatief Talent on Stage. Deze Talent on Stage heeft als doel het popklimaat in de provincie Friesland te verbeteren en (jonge) talenten meer mogelijkheden en kansen te geven zich te ontwikkelen en te presenteren. Op 18 december treden Anna Linde, Annike en Ukelise op. De deuren gaan om 14.00 uur. Gratis entree.

Annike
Liedjes gegrepen uit de chaos die men ‘het leven’ noemt. Zichzelf begeleidend op gitaar neemt ze je mee in momenten die herkenbaar zijn voor iedereen. Gewone zaken zoals liefde en hoop krijgen bij haar de warme tonen en kleuren die je van dichtbij wilt meemaken.

Ukelise
Ukelise oftewel Elise Smits komt oorspronkelijk uit Lelystad en is voor haar studie verhuisd naar Leeuwarden. Zoals haar artiestennaam al doet vermoeden speelt ukelele en zingt ze veelal eigen repertoire. Ze is begonnen met ukelele spelen toen ze 16 was en is nu bijna 23.
Ukelise noemt haar muziek bedroompop. Laagdrempelige pop die niet draait om hoe goed je opname is, maar echt om de boodschap, de betekenis en de tekst. Over het algemeen schrijft ze over haar eigen levenservaringen en zet die om naar een herkenbare vorm voor andere mensen .

Anna Linde
Anna Linde (1996) is een in Groningen geboren zangeres die al op jonge leeftijd wist dat muziek voor haar heel belangrijk was. Op haar zevende begon zij met het volgen van vioollessen en tien jaar later maakte zij de overstap naar de gitaar.Anna Linde heeft al op vele mooie plekken mogen optreden, zoals bij het Friesstraatfestival te Leeuwarden, in Poppodium Iduna, tijdens Simmerdeis en op Peijedei. Afgelopen zomer (2022) mocht zij daar onder andere de Cultuurkaravaan en Bourgondisch Beetsterzwaag aan toevoegen. Daarnaast treed zij met regelmaat op in café Marktzicht te Drachten en is ze te horen bij RTV Noord en Omrop Fryslan. Vorig jaar bracht Anna Linde haar debuutsingle Undiscovered Places uit en afgelopen maart verscheen haar nieuwe single Oradour, waarin een indrukwekkend verhaal over de tweede wereld oorlog wordt vertelt. Met Oradour trad zij op in de studio van RTV Noord tijdens het Bevrijdingsfestival 2022 in Groningen en tevens werd deze single al eens gedraaid op radio 5.
Het repertoire van Anna Linde bestaat uit een mooie melange van eigen werk en bijzondere covers van artiesten over de hele wereld. De volgende single is in de maak en komt naar verwachting eind 2022 uit.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Stichting de Kortsluiting in samenwerking met Friesland Pop, en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Talent on Stage 18 december 2022