Theaterstuk ‘Uit de Klauwen’

‘Het is herfst in 1919. Het is koud en nat buiten als drie mannen succesvol uit de gevangenis van Veenhuizen ontsnappen. Ze vluchten het bos in, scheren langs bomen en stuiten niet veel later op het hoogveen van het Fochtelooerveen. Ze banen zich er een weg doorheen naar Appelscha, waar zij zich enige tijd verscholen houden in een woning. Ze worden niet snel gesnapt, waardoor in de omgeving angstige tijden aanbreken’.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september voert de Historische Vereniging Appelscha e.o. in eigen beheer het theaterstuk Uit de Klauwen op in openluchttheater De Koele in Appelscha. Het stuk beschrijft een geruchtmakende ontsnapping uit Veenhuizen en de misleidende berichtgeving in de plaatselijke krant en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een uiterst vermakelijke en spannende voorstelling vol historie, de nodige fictie en muzikale intermezzo’s. Het theaterstuk begint om 20.00 uur, eindtijd is 22.45 uur.

Er is online ticketverkoop en er zijn kaarten verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) in Appelscha. Er zijn per voorstelling 7 rolstoelplaatsen beschikbaar.

Theaterstuk Uit de Klauwen