Wandelen in mooie natuur

Doe je bij het Drents Friese Wold!

Wandelen Drents Friese Wold

Wandelen Drents Friese Wold | Je komt tot rust en vindt je zelf terug tijdens een heerlijke wandeling door het Drents Friese Wold. Je vindt hier een ruim aanbod aan leuke wandelroutes.

Nationaal park Drents Friese Wold

Het Nationaal park Drents Friese Wold is een groot aaneengesloten natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het gebied bestaat uit vooral bos, heide en stuifzand. In het hele park ligt een uitgebreid stelsel van geasfalteerde fietspaden. Veel toeristen komen er dan ook om te fietsen en wandelen. Staatsbosbeheer heeft voor mountainbikers aparte routes aangelegd. Eind mei is de jaarlijkse internationale Drents Friese Woud wandelvierdaagse Diever.

Wandelen bij Appelscha

Als je denkt aan de perfecte regio om te wandelen in het Drents Friese Wold, dan denk je eigenlijk al meteen aan Appelscha. In Appelscha is het heerlijk wandelen door het Nationaal Park Drents Friese Wold. De routes brengen je door het groot afwisselende bos, door heide en over de zandverstuivingen. Veel wandelroutes starten vanaf het Buitencentrum Drents Friese Wold in Appelscha. Hier vind je veel informatie over het gebied en de gemarkeerde routes. Vanaf dit punt starten verschillende wandelroutes waarvan de lengtes variëren tussen de 2-16 kilometer. De routes worden aangegeven door palen met gekleurde bordjes.

Fiets door het bos of de kleine dorpjes

Wandelen in het Drents Friese Wold

De omgeving rondom het Nationaal Park Drents Friese Wold wordt vaak gekozen voor een leuke wandelvakantie. Onder andere in Appelscha bevinden zich aan de rand van het bos een aantal campings die vaak bezocht worden door wandelaars. Er zijn genoeg campings die voor jong en oud heel leuk zijn om samen een vakantie te vieren in Appelscha aan de rand van het Drents Friese Wold. Neem voor meer informatie over deze campings een kijkje op ons camping overzicht. Overnacht je liever in een vakantiehuisje, Bed & Breakfast of hotel? Dan ben je bij Appelscha ook aan het juiste adres. Bekijk alle accommodaties bij Appelscha.

wandelen bij appelscha
wandleen in de omgeving van appelscha