Voor jong en oud is wandelen in Friesland leuk!

Heerlijk wandelen door het Nationaal Park Drents Friese Wold

Wandelen Friesland

Wandelen Friesland | Voor jong en oud is wandelen in Friesland leuk! De routes brengen je door het afwisselende bos en over de heide.

Wandelen bij Appelscha

Als je denkt aan de perfecte regio om te wandelen in Friesland, dan denk je eigenlijk al meteen aan Appelscha. In Appelscha is het heerlijk wandelen door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De routes brengen je door het afwisselende bos, over de heide en mooie zandverstuivingen. Veel wandelroutes starten vanaf het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Hier vind je informatie over het gebied en de gemarkeerde routes. Vanaf dit punt starten verschillende wandelroutes waarvan de lengtes variëren tussen de 2-16 kilometer. De routes worden aangegeven door palen met gekleurde bordjes. In Appelscha bevindt zich ook een ruim aanbod aan restaurants waardoor je of aan de start van je wandelroute lekker kunt genieten van heerlijk eten, of als afsluiter van een leuke dag wandelen een heerlijk diner. Kijk voor een lijst van deze eetgelegenheden eens op de pagina horecagelegenheden

Wandelen in Friesland met de familie

Voor jong en oud is wandelen in Appelscha leuk! Veel families kiezen elk jaar weer voor een wandelvakantie in Friesland. Dit komt vooral door de hoeveelheid gelegenheden om samen te genieten van de combinatie: wandelen en vakantie. Het familiepad Drents-Friese Wold van 2 kilometer is een erg leuke wandeltocht voor alle leeftijden en zelfs geschikt voor rolstoelen, doven en slechtzienden. Ideaal dus voor een korte wandeling. Voor de allerjongsten zijn verschillende natuur beleefroutes uitgestippeld, waaronder het Paddenpad, Blotevoetenpad en Kabouterpad.

GPS route Appelscha

Staatsbosbeheer biedt, naast de gemarkeerde routes, nu ook wandelroutes aan via GPS. De GPS bestanden van de routes kun je via de website downloaden en vervolgens op een ander apparaat zetten. Tijdens de route volg je de simpel de GPS route. Ideaal, want zo weet je onderweg altijd of je nog op de juiste route zit. Kaarten van de wandelroutes zijn onder andere te verkrijgen bij Toeristisch Informatie Punt (TIP) Appelscha. Of bekijk de wandelroutes bij Appelscha op onze eigen site.

wandleen bij de kale duinen appelscha in het drents friese wold
wandleen in de omgeving van appelscha