Kom lekker wandelen bij Drenthe

Ontdek het natuurgebied Drents-Friese Wold

Wandelen in Drenthe

Op zoek naar rust en ruimte? Kom dan wandelen in de provincie Drenthe. Door de wisselende landschappen is wandelen in deze provincie nooit saai. Er zijn diverse wandelmogelijkheden. Ga bijvoorbeeld wandelen in een van de drie Nationale Parken of ontdek een van de andere beschikbare wandelroutes.

Ontdek Drenthe tijdens het wandelen

Door te wandelen in Drenthe ontdek je de meest bijzondere landschappen. Van bossen tot heide, van weilanden tot beekdalen; in Drenthe is het allemaal te vinden. De schilderachtige dorpjes bieden uitkomst voor een pauzemoment.

Drenthe kent drie Nationale Parken, elk met een eigen karakter: het Dwingelderveld, de Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Deze Nationale Parken bieden veel mogelijkheden om te wandelen in Drenthe. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om te wandelen in de Drentse natuur. Bekijk hier diverse wandelroutes.

Op de grens met Friesland: het Drents-Friese Wold

Om de hoek bij Drenthe, in de provincie Friesland, is het dorp Appelscha te vinden. Vanuit Appelscha wandel je direct een Nationaal Park in: het Drents-Friese Wold. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het natuurgebied zowel in Drenthe als in Friesland. Het Drents-Friese Wold bestaat uit verschillende soorten landschappen. Het ene moment ben je aan het wandelen in het bos, het andere moment sta je middenin een langgestrekt duingebied. Bezoek het Drents-Friese Wold een keer in het donker en laat je betoveren door de vele sterren die er te zien zijn.

Laat je verrassen door het Fochteloërveen

Sla vooral het prachtige gebied van het Fochteloërveen niet over. Het Fochteloërveen bestaat uit een uitgestrekt hoogveengebied, één van de laatste hoogveengebieden van West-Europa, en is te vinden vlakbij Veenhuizen. Naast de bijzondere natuur, zijn er ook bijzondere dieren te ontdekken in het Fochteloërveen. Kijk niet raar op als je op je wandeltocht ineens een slang ontdekt of de roep van de kraanvogel hoort. Voor iedereen die op zoek is naar rust tijdens het wandelen in Drenthe, is het Fochteloërveen een aanrader.

vogelkijkhut fochteloerveen
wandleen in de omgeving van appelscha