Ontdek prachtige wandelroutes bij Appelscha

Heerlijk wandelen door de bossen en langs de heide.

Wandelroute Appelscha

Wandelroute Appelscha | In Appelscha en op zoek naar een wandelroute? In Appelscha is het heerlijk wandelen door de bossen. Je vindt hier de leukste wandelroutes van Friesland!

Wandelen bij Appelscha

Bij Appelscha is het altijd heerlijk wandelen door het Nationaal Park Drents Friese Wold. De routes brengen je namelijk door het afwisselende bos, door heide en over zandverstuivingen. Veel wandelroutes starten hier vanaf het Buitencentrum Drents Friese Wold in Appelscha. Hier vind je informatie over het gebied en de gemarkeerde routes. Vanaf dit punt starten verschillende wandelroutes waarvan de lengtes variëren tussen de 2-16 kilometer. De routes worden aangegeven door palen met gekleurde bordjes zo weet je altijd waar je langs moet.

Wandelen met de hele familie

Voor jong en oud is wandelen bij Appelscha altijd leuk! Het familiepad Drents-Friese Wold van 2 kilometer is een leuke wandeltocht voor alle leeftijden en geschikt voor rolstoelen, doven en slechtzienden. Ideaal dus voor een korte wandeling. Voor de allerjongsten zijn verschillende natuurbeleefroutes uitgestippeld; waaronder het Belevingspad, Dierenvriendjespad en het Kabouterpad!

Wandelroutes bij Appelscha

Ook in het dorp Appelscha is wandelen erg leuk. Vanaf het centrale punt De Boerestreek vertrekken de wandelroutes Bosberg, (5 km) Westeres (5 km) en Bosbergpad (2 km). Deze routes leiden je door het bos dat direct aan Appelscha grenst. De paden zijn goed begaanbaar en worden regelmatig onderhouden.

Ook biedt Staatsbosbeheer, naast de gemarkeerde routes, ook routes aan via GPS. De GPS bestanden van de routes kun je via de website downloaden en vervolgens op een ander apparaat zetten. Tijdens de route volg je  simpel de GPS route. Ideaal, want zo weet je onderweg altijd of je nog op de juiste route zit! Zo verdwaal je nooit in het grote bosrijke gebied. Kaarten van de wandelroutes zijn onder andere te verkrijgen bij Toeristisch Informatie Punt (TIP) Appelscha.

Bekijk hier diverse wandelroutes rondom Appelscha.

wandelpad appelscha bij bosbergtoren
Kabouterpad in Appelscha