De mooiste wandelroutes vind je bij Appelscha

Ontdek het natuurgebied Drents-Friese Wold.

Wandelroutes in Drenthe

Er zijn ontzettend veel wandelroutes in Drenthe. De provincie is bij uitstek geschikt om ter voet te ontdekken. De bijzondere natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park Drents-Friese Wold, en pittoreske dorpen zijn de ingrediënten voor inspirerende wandelroutes in Drenthe.

Verschillende wandelroutes in Drenthe

Er zijn diverse wandelroutes in Drenthe te vinden. De bekendste wandelroutes zijn de Lange-Afstand-Wandelpaden (ook bekend als LAW’s) en de Streekpaden. De LAW’s zijn witrood gemarkeerd en internationaal bekend. Een LAW is een wandelroute van minstens 150 kilometer. De bekendste is het Pieterpad, dat van Pieterburen naar Maastricht loopt (Sint-Pietersberg)

Naast de Lange-Afstand-Wandelroutes zijn er ook Streekpaden. Beide soorten routes worden beheerd door Wandelnet. Een LAW voert van punt A naar punt B, een Streekpad is een rondwandeling en blijft binnen één regio. De route van een Streekpad is geelrood gemarkeerd. Volg je een LAW of Streekpad, dan weet je zeker dat je langs onverharde paden en unieke landschappen komt. 

Uniek in Drenthe: Knapzakroutes

Unieke wandelroutes in Drenthe zijn de Knapzakroutes. Deze wandelroutes in Drenthe zijn gemiddeld 15 kilometer lang en eventueel op te splitsen in kortere afstanden. Het gaat om rondwandelingen, dat betekent dat het start- en eindpunt hetzelfde is. Inmiddels zijn er 63 Knapzakroutes.

Deze wandelroutes in Drenthe starten meestal in een historisch dorp en voeren je langs beekjes, bospaadjes en kerkpaden. Door de Knapzakroutes leer je Drenthe van een nieuwe kant kennen. In tegenstelling tot de LAW’s en Streekpaden, zijn de Knapzakroutes niet gemarkeerd. Per route is er een fysieke gids uitgebracht, lees hier meer over de gidsen.

Wandelroutes rondom Appelscha

Rondom Appelscha zijn er diverse wandelroutes te vinden. Door de geografische ligging van Appelscha zijn zowel de wandelroutes in Drenthe als de wandelroutes in Friesland goed te bewandelen. Door het Drents-Friese Wold zijn er diverse wandelroutes te volgen. Deze wandelroutes worden aangegeven door een gekleurde marketing op een paaltje. Bekijk hier de verschillende wandelroutes.

wandelen bij appelscha
wandleen in de omgeving van appelscha