De mooiste wandelroutes in Friesland

Ontdek Friesland en de omgeving Appelscha via de mooiste wandelroutes

Wandelroutes in Friesland

Ben je op zoek naar de mooiste wandelroutes in Friesland? Dan weten wij welk pad, of beter gezegd paden, jij moet bewandelen: die van het Drents-Friese Wold! Dit natuurgebied ligt net op de grens van Friesland en Drenthe en heeft een prachtig aanbod van 130 kilometer aan wandelpaden. Zo loop je het ene moment tussen de zandduinen door, vervolgens over de heide maar zijn er ook paden in het bos te vinden.

Rolstoelvriendelijke wandelroutes

Binnen het natuurgebied van het Drents-Friese Wold zijn er meerdere wandelroutes te vinden variërend van 2 tot zo’n 5 km. Wat erg fijn aan dit natuurgebied is, dat het ook een route heeft voor mensen met een rolstoel of een scootmobiel. Dit pad is tevens erg prettig voor mensen die ondersteuning hebben van een rollator of die op pad zijn met bijvoorbeeld een kinderwagen.

Wandelroutes voor kinderen

Ben je op zoek naar de leukste en mooiste wandelroutes voor kinderen in Friesland? Dan biedt het Drents-Friese Wold precies wat je nodig hebt! De routes zijn niet te lang en bieden voldoende variatie. Ook is het mogelijk om te wandelen over de verharde wandelroutes.

Op de Friese wandelroutes van het Drents-Friese Wold kunnen de kinderen hun energie goed kwijt tijdens het rennen door de zandduinen. Ook is er genoeg te zien, zoals rondlopende schapen en gigantische bomen. Zijn de kinderen klaar met wandelen? En zelf even toe aan een pauze? Dan is er bij het Speelbos van het Drents-Friese Wold ook nog een heerlijke buitenspeeltuin te vinden.

Aanbod Friese wandelroutes in en rondom Appelscha

Rondom Appelscha is een prachtig aanbod aan Friese wandelroutes te vinden. Alle wandelpaden gezamenlijk goed voor zo’n 130 kilometer aan wandelpaden. Binnen het Drents-Friese Wold zijn er meer dan 30 wandelroutes beschikbaar. Om je op weg te helpen om voor jou de juiste route te vinden hieronder een aantal overzichten:

Kabouterpad in Appelscha
wandelpad appelscha bij bosbergtoren