Wandeltochten in Friesland

Appelscha is een geweldige uitvalsbasis.

Wandeltochten Friesland

Appelscha is een geweldige uitvalsbasis voor de verschillende wandeltochten Friesland en Drenthe. Appelscha heeft een mooie centrale ligging en prachtige natuur in de omgeving. Daarnaast zijn er vele overnachtingsmogelijkheden en leuke restaurants en eetcafés te vinden. Zo kun je uitgerust aan de wandeltocht beginnen en met een goed gevulde buik naar bed. Voor een ontspannende wandelvakantie, wandeltocht of losse wandeling in de natuur ben je in Appelscha op het juiste adres.

Prachtige wandeltochten in Friesland

Rondom Appelscha is een prachtig aanbod aan Friese wandeltochten en wandelroutes te vinden. Zo zijn er in het Drents-Friese Wold al meer dan 30 wandelroutes beschikbaar. Bekijk onze evenementen of de agenda van wandel.nl voor een actueel overzicht van de wandeltochten in Friesland.

Wandelen in het Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt net op de grens van Friesland en Drenthe en heeft een prachtig aanbod van 130 kilometer aan wandelpaden. Zo loop je het ene moment tussen de zandduinen door, vervolgens over de uitgestrekte heide maar zijn er ook paden in het dichtbegroeide bos of door moerassige gebieden te vinden. Bekijk hier de verschillende wandelroutes door het Drents-Friese Wold. Het park is niet alleen perfect voor wandelaars, maar ook uitermate geschikt voor fietsers, mountainbikers en ruiters. Elke buitensporter vindt er wel iets van zijn gading  Ontdek het zelf!

‘Appelscha aan Zee’

Halverwege Appelscha en Elsloo vind je het Canadameer. Het gaat hier om de oude zandafgraving waarmee de provinciale weg onder Appelscha is aangelegd. De natuur heeft het Canadameer zo ingepast dat het lijkt alsof het er altijd al heeft gelegen. Voor recreanten staat het brede zandstrand van het Canadameer gelijk aan ‘Appelscha aan Zee’. Je kunt hier een heerlijke wandeling maken of gaan voor dat pure zwemplezier en heerlijk zonnebaden.

Wandelkaarten en toeristische informatie

Geïnteresseerd in wandel- en fietsroutes of kaarten? Activiteiten in de Appelscha en de regio, waar winkels zich bevinden of waar er heerlijk gegeten of geborreld kan worden? De vrijwilligers van de Tourist Info Appelscha helpen graag en wijzen iedereen de weg. Het TIP kantoor is gevestigd aan de Boerestreek 23 in Appelscha.

canadameer of aekingermeer wandelen en fietsen kale duinen
wandleen in de omgeving van appelscha