Wandelen in de Friese Wouden

Doe je bij het Drents Friese Wold!

Wandelen in De Friese Wouden

Land van natuurlijk ritme

Friesland is veel meer dan alleen zeilen op de Friese meren of met je voeten in het Wad. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Friese Wouden? Deze regio wordt in het Fries natuurlijk De Fryske Wâlden genoemd. Een regio die je zal verrassen!

wandleen in de omgeving van appelscha

Natuurgebieden

De Friese Wouden wordt ook wel land van natuurlijk ritme genoemd. Het gebied bestaat voor een groot gedeelte uit prachtige bossen en hoge zandgronden. Je vindt er zelfs twee Nationale Parken: het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen. Het Drents-Friese Wold omvat 61 vierkante kilometer en heeft een gevarieerd landschap, waaronder de Kale Duinen. Het Fochteloërveen is een uniek ongerept stukje natuur. Ga op ontdekkingstocht!

Actief en avontuurlijk

Voor een actief dagje uit moet je in Appelscha zijn. In deze bosrijke omgeving worden tal van activiteiten georganiseerd. Ontdek al wandelend de omgeving of verken het gebied op een mountainbike. Natuurlijk kun je MTB clinics volgen en fietsen huren. Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Bezoek dan het Klimpark in Appelscha. Bekijk hier alle actieve dagjes uit in Appelscha. 

De Jongens Outdoor Café in Appelscha

Overnachten

Tijdens een gezellige vakantie is de locatie waar je overnacht natuurlijk ontzettend belangrijk. Ook als je slechts een paar dagen weg bent. Daarom hebben wij alle leuke overnachtingen voor je verzameld. Wij hopen je dan ook binnenkort te mogen verwelkomen in de omgeving van Appelscha. Welke overnachting wensen je ook hebt, je kunt terecht bij een van de campings, B&B’s, vakantiehuisjes, hotels of groepsaccommodaties. 

Lekker eten

In de regio De Friese Wouden, in het zuidoosten van Friesland, kun je niet alleen heerlijk op vakantie, maar ook goed uit eten! Dus wil jij lekker eten in Friesland, op de grens van Drenthe? Dan moet je in Appelscha en omgeving zijn. Wij hebben alle goede restaurants uit de regio voor je opgesomd. Bekijk gerust welk restaurant jou het meeste aanspreekt. 

Evenementen

In Appelscha is altijd iets leuks te doen. De natuur ontdekken, de markt over struinen, tentoonstellingen bekijken, activiteiten voor kinderen, om er maar een paar op te noemen. Voor jong en oud, groot of klein, voor ieder is er iets wils. Ben je op een zoek naar een speciaal evenement of activiteit? Kijk snel in de agenda, daarin staan diverse evenementen en activiteiten uitgelicht.