Fietsvakantie bij Appelscha

Fietsvakantie| Fiets je graag op vakantie en ontdek je daarbij graag nieuwe plekken in Nederland? Plan dan jouw fietsvakantie bij Appelscha. Geniet hier van de prachtige natuurgebieden, een uitgebreid netwerk aan fietspaden en mooie accommodaties.

Plan je fietsvakantie door Werelderfgoed

Het zuidoosten van Friesland, op de grens met Drenthe, biedt een enorm knooppuntennetwerk. Dit maakt het mogelijk om vele gevarieerde routes te fietsen, door verschillende natuurgebieden. Fiets tijdens je fietsvakantie bijvoorbeeld de twee fietsroutes Werelderfgoed Koloniën van Weldadigheid. De 1e dag fiets je met route 1 vanuit Frederiksoord langs het Doldersummerveld en door het Drents-Friese Wold naar Appelscha. De 2e dag doe je route 2 en doorkruis je het bijzondere hoogveengebied Fochteloërveen richting Veenhuizen.

 

Activiteiten tijdens jouw fietsvakantie

Op de fietsroutes bij Appelscha doe je verschillende dorpen aan in de regio, waar je op een terras een fijne rustpauze kunt houden. Ontdek op de fiets eens het authentieke Oldeberkoop. Dit dorp staat in de twee laatste weken van juli en de eerste twee weken van augustus volledig in het teken van de kunstroute Open Stal. Vele kunstenaars presenteren hun werk dan op een twintigtal bijzondere locaties, zoals in de stal van een boerderij, de kerk, galeries, garages, tuinen en in het bos. Hoe bijzonder is dat! Of combineer jouw fietsvakantie met de verschillende markten in de regio, zoals de bekende Vlomarkt van Makkinga. Alle evenementen in de regio vind je terug in de Agenda. Bekijk hier alle dorpen in de regio Appelscha. 

Stap vanuit jouw overnachtingslocatie op de fiets

Bij Appelscha vind je diverse overnachtingslocaties, van waaruit je zo op een fietsroute of knooppuntenroute bent. Overnacht in een B&B of vakantiehuis of neem je eigen fiets mee met je camper en zoek een mooie camperplaats uit. Combineer je jouw fietsvakantie met een vaarvakantie? Dat treft, want op de Turfroute vind je ligplaatsen in Appelscha, Oosterwolde, Donkerbroek en Oldeberkoop, van waaruit je mooie fietstochten kunt maken.

Fietsvakantie
Fietsvakantie