Camperplaats Friesland

Met je camper centraal in Noord-Nederland kamperen!

Camperplaats Friesland

Camperplaats Friesland |Noord-Nederland is bij uitstek een mooie regio om per camper te verkennen. Neem Friesland. De variatie in deze provincie is qua landschap al erg groot: van vergezichten over landerijen bij Franeker en Stavoren, waterrijke gebieden bij Sneek en Lemmer tot bos, heide en zandverstuivingen bij Appelscha. Zet je camper neer bij een van de vele camperplaatsen bij Appelscha en je bent op de meest centrale plek van Noord-Nederland.

Faciliteiten dichtbij

Bij Appelscha heb je de keuze uit diverse camperplaatsen. Zit je graag dicht bij de voorzieningen? Dan heb je in het dorp Appelscha de keuze uit twee camperplaatsen. Bij Camperplaats De Compagnonshoeve sta je met je camper achter de woonboerderij, gelegen aan de Opsterlandse Compagnonsvaart. Een ideale locatie, want op loop- en fietsafstand vind je allerlei winkels en restaurants. Bovendien is het in de zomer gezellig boten spotten in de vaart.

Vertrekpunt voor wandel- en fietstochten

Aan de rand van het dorp Appelscha staat Camperplaats Appelscha. De ligging is perfect: midden in het groen en tegelijkertijd dichtbij alle faciliteiten die Appelscha biedt. Niet voor niets behoort deze camperplaats tot de 100 mooiste camperplaatsen van Nederland! De camperplaats is geschikt als vertrekpunt voor wandel- en fietsroutes, want het Drents-Friese Wold ligt op kleine afstand van de camperplaats.  

Camperplaats Friesland in de natuur

Zoek je graag met je camper de natuur op? Ook dat is mogelijk. Camperplaats De Zomerberg is recht tegenover het Buitencentrum van Staatsbosbeheer gelegen. Houd je van wandelen en fietsen, dan is deze locatie perfect. Camperplaats Kale Duinen in Elsloo is ideaal als je van wandelen, fietsen, zwemmen of vissen houdt. Je fiets of wandelt vanaf de camperplaats zo het Drents-Friese Wold in. Voor een frisse duik kun je terecht in het Aekingermeer, dat ook dichtbij gelegen is.

Bekijk hieronder alle camperplaatsen bij Appelscha.