Geniet van 50 tinten groen!

Ontspannen op vakantie in het voorjaar

Genieten op vakantie in het voorjaar

Verken waanzinnig mooie natuur in de lente

De temperaturen lopen langzaam op, het bos krijgt een bont palet aan groene kleuren en vogels zijn druk met hun nestjes. Het is lente! Dé ideale tijd om buiten actief te zijn en de natuur in te trekken. Plan jouw vakantie in het voorjaar en ontdek het Buitensport Walhalla bij Appelscha.

Kom met je camper of boek een hotelkamer, vakantiehuis of B&B en verken de adembenemende natuurgebieden in de regio. Dat kan te voet, op de fiets, mountain- of gravelbike en zelfs vanaf diverse uitkijktorens. Er is zoveel natuurschoon in de omgeving te zien dat je wel een paar dagen nodig hebt. Dat betekent op en top genieten van jouw vakantie in het voorjaar!

Fietsen in de lente

Het voorjaar is bij uitstek hét seizoen om te fietsen. Door de aangename temperaturen is het heerlijk buiten actief te zijn en te genieten van de ontluikende natuur. Het Fietstransferium Appelscha is de startlocatie voor een heerlijke fietsdag. Ontdek van hieruit de overweldigende natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, de Delleboersterheide of het Blauwe Bos.

Actief ontspannen

In het Buitensport Walhalla bij Appelscha heb je de keuze uit honderden kilometers aan wandelpaden en een uitgebreid knooppuntennetwerk aan wandel- en fietspaden. Hieruit hebben we de leukste 12 wandelroutes voor je op een rij gezet. Maar ook 18 fietsroutes en 8 mtb- en gravelroutes tot 80 km. Deze voeren je door bosgebied, heidevelden, zandverstuivingen en door groene weilanden. Op elke route passeer je diverse bezienswaardigheden én horecagelegenheden voor een verdiende rustpauze. Want vakantie in het voorjaar betekent ook genieten en tot rust komen.

De mooiste MTB- en gravelroutes

> Swipe door de routes en ontspan door fysieke inspanning op jouw route naar keuze

Klim op de mountain- of gravelbike en doorkruis het Buitensport Walhalla bij Appelscha. Een waar walhalla voor zowel de beginnende als gevorderde mtb’er. Met hoogteverschillen, gevarieerde routes en lengtes vind jij altijd een route die bij jouw niveau past.

Ontdek prachtige natuur op de fiets

> Swipe door de routes en beleef een fantastische fietsdag in de natuur
Fietsend door de mooiste natuurgebieden kom jij op vakantie in het voorjaar pas echt tot rust. Laad op tijdens een van de fietsroutes in de natuur. Kies een themaroute of fiets naar UNESCO Werelderfgoed in Veenhuizen of Frederiksoord.