Retourtje Moskou
Retourtje Moskou vanaf Appelscha
Buitensportcategorie: Fietsen
Lengte: 68,6 km
Startadres: Boerestreek, 8426BN Appelscha

Informatie over de route

Deze knooppuntenfietsroute door het Buitensport Walhalla bij Appelscha brengt je op bijzondere plaatsen. Tussen Donkerbroek en Wijnjewoude ligt het buurtschap Moskou. Dat het niet helemaal toeval is, bewijst wel dat in de zelfde omgeving de straat Petersburg ligt! Zo fiets je op één dag naar Moskou en terug!

Verder kom je langs een aantal interessante plaatsen, zoals de Tjaskermolen bij de Stobbepoel, in Oosterwolde fiets je lang het Biosintrum, één van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Bij Fochteloo fiets je door het voormalig Joodse werkkamp Kamp Ypbenheer. Na de oorlog werden hier de ex-KNIL militairen met hun gezinnen gehuisvest. De fundamenten van de gebouwen zie je nog liggen.

De tocht brengt je verder door verschillende natuurgebieden, zoals het Blauwe Bos en het Fochtelooerveen. Langs de route vind je meerdere gezellige horecagelegenheden en terrassen, vaak met oplaadmogelijkheden voor je elektrische fiets. Je kunt vanaf de verschillende parkeerterreinen starten en natuurlijk ook vanaf de verschillende overnachtingslocaties die je langs deze route vindt.

theeschenkerij

Accommodaties, horeca en bezienswaardigheden langs deze route: 

De Herberg in Waskemeer

De Herberg in Waskemeer

Alcoholvrij dorpscafé in het hart van Waskemeer In het hart van Waskemeer, in het noorden van de...

Café Donkerbroek

Café Donkerbroek

Met rijke historie Café Donkerbroek staat in de kern van Donkerbroek en heeft een rijke historie....

Eten & Drinken Le Coq

Eten & Drinken Le Coq

Eten & Drinken Le Coq is al jaren een begrip in het mooiste plekje van Nederland, Appelscha!...