Appelscha bos

Appelscha bos | Ontdek het bos en de natuurgebieden in en om Appelscha. Ga een dag op pad en loop door de prachtige bossen, uitgestrekte heide, moerassige gebieden en zandverstuivingen. Bekijk de bossen niet vanaf de grond maar vanaf de Bosbergtoren of de uitkijktoren de Zeven. Hier heb je prachtig uitzicht over de natuurgebieden in Appelscha. Lees hier meer.

Ontdek het Blauwe Bos

In Appelscha vind je verschillende natuurgebieden waaronder het Blauwe bos. Dit bos vind je de driehoek in Haule-Waskemeer-Haulerwijk. In dit gebied komen blauwachtige sparren voor. Deze blauwe gloed komt vooral door de douglas en de sitkaspar. Aan deze sparren heeft het bos ook zijn naam te danken. Er is veel variatie in terreintypen te vinden, zoals het naaldbos, loofbos, heide, water en grasland. Door deze variatie leven er ook heel veel verschillende dieren. Zo kun je reeën, randvogels en amfibieën tegenkomen. Maak een wandeling door het bos op één van de ruiter- en wandelpaden. Daarnaast is er in het bos ook een speeltuin te vinden,waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Appelscha bos in Het Drents-Friese Wold

Daarnaast kunt u ook kiezen om lekker te gaan wandelen of te fietsen door Het Drents-Friese Wold. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en aangewezen als Nationaal Park. Je vindt hier een gevarieerd landschap en een padennetwerk met vele varianten. Er zijn wandelpaden, fietspaden, ruiterpaden en mountainbiketracks. Voor ieder wat wils. Een bijzonder pad in dit natuurgebied is het blotevoetenpad. Hier loop je op blote voeten, zoals de naam al zegt, door het zand en water en tussen de zacht prikkende dennennaalden en takjes.

Buitencentrum

Aan de rand van Het Drents-Friese Wold staat het buitencentrum. Dit is een perfect begin voor een tocht door het natuurgebied. Vlakbij het centrum is voor kinderen een kabouterpad, een speelbos en een dierenvriendjespad. Daarbij zit ook het familiepad. Dit is een volledig verhard pad van ruim 2 kilometer en dus geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn of mensen met een rollator of scootmobiel. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen voor blinden en slechtzienden.

Bekijk de natuur bij Appelscha vanuit een nieuw perspectief

Bij het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold leer je wat er onder de grond of onder een boomschors leeft. Of bekijk de natuur vanuit één van de prachtige uitkijktorens, zoals de adembenemende Bosbergtoren of de Aekingatoren op de Kale Duinen of spot een kraanvogel vanaf de Zeven bij het Fochteloërveen.