Beleef 50 tinten groen!

Ontspannen op vakantie in het voorjaar bij Appelscha

Ontdek de natuur in het voorjaar op de grens van Friesland en Drenthe

Verken waanzinnig mooie natuur in de lente

De temperaturen lopen langzaam op, het bos krijgt een bont palet aan groene kleuren en vogels zijn druk met hun nestjes. Het is lente! Dé ideale tijd om buiten actief te zijn en de natuur in te trekken. Plan jouw vakantie in het voorjaar en ontdek het Buitensport Walhalla bij Appelscha.

Kom met je tent, caravan of camper of boek een hotelkamer, vakantiehuis of B&B en verken de adembenemende natuurgebieden in de regio. Dat kan te voet, op de fiets, mountain- of gravelbike en zelfs vanaf diverse uitkijktorens. Er is zoveel natuurschoon in de omgeving te zien dat je wel een paar dagen nodig hebt. Dat betekent op en top genieten van jouw vakantie in het voorjaar!

KOm op vakantie bij Appelscha en geniet in het voorjaar van 50 tinten drents friese wold

NP Drents-Friese Wold

In het voorjaar vakantie vieren bij het Fochteloerveen bij Appelscha

Fochteloërveen

Met kinderen vakantie vieren in het voorjaar bij de Kale Duinen bij Appelscha

Kale Duinen

Mooie tochten langs ontluikende natuur

Het voorjaar is bij uitstek hét seizoen om te fietsen. Door de aangename temperaturen is het heerlijk buiten actief te zijn en te genieten van de ontluikende natuur. Het Fietstransferium Appelscha is de startlocatie voor een fijne fietsdag. Ontdek van hieruit de overweldigende natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen, de Delleboersterheide of het Blauwe Bos.

Actief ontspannen op alle routes

In het Buitensport Walhalla bij Appelscha heb je de keuze uit honderden kilometers aan routes. Geniet van rust, ruimte én de prachtige omgeving tijdens de diverse wandelroutes of de fietsroutes of mtb- en gravelroutes tot 80 km. Deze voeren je door bosgebied, heidevelden, zandverstuivingen en door groene weilanden. Op elke route passeer je diverse bezienswaardigheden én horecagelegenheden voor een verdiende rustpauze.

Ontdek de regio op grote hoogte

Op een hoge stuifduin van wel 20 meter staat de Bosbergtoren van maar liefst 33 meter hoog. Beklim deze uitkijktoren en je hebt een fenomenaal uitzicht over Noord-Nederland. Natuurlijk maak je op dé selfie hotspot van Friesland jouw eigen selfie. Een mooi aandenken aan jouw vakantie!

voorjaar vakantie in appelscha kom fietsen en genieten van de natuur bij het fietstransferium

Ontdek Noord-Nederland vanuit Appelscha

Centraal in Noord-Nederland ligt de regio Appelscha. Vanuit deze regio ontdek je het hele Noorden. Bezoek authentieke dorpjes zoals Oldeberkoop, Giethoorn of de Friese Elfsteden. Maak mooie tochten naar Unesco Werelderfgoed de Koloniën van Weldadigheid, want Frederiksoord en Veenhuizen liggen op fietsafstand.

Of bezoek meer UNESCO Werelderfgoed, zoals het Woudagemaal in Lemmer, het Eise Eisinge Planetarium in Franeker of Bourtange in de provincie Groningen. In Wildlands in Emmen wanen jullie je op de steppe of savanne. Dat is gegarandeerd een dag plezier tussen de wilde beesten!

Centraler kun je je vakantie of weekendje niet plannen!

noord nederland

Verken de regio op jouw manier

De natuur en de omgeving van Appelscha verken je op vele manieren. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen, maar ook kanoën, steppen, paardrijden, klimmen, mountainbiken of suppen. Voor iedereen die actief de natuur wil verkennen is Appelscha het Buitensport Walhalla van Noord-Nederland. Kom je met je boot? Vaar dan de Turfroute! Ontdek zelf hoe jij de lente wilt beleven op vakantie. Om je een beetje op weg te helpen hebben we mooie routes gemaakt, langs jouw accommodatie en langs de leukste terrasjes en de unieke bezienswaardigheden.

Kom wandelen en kijken bij appelscha in het voorjaar. Kom vakantie vieren

Wandelen

Kom fietsen in de vakantie bij Appelscha. Mooie fietsroutes door de natuur

Op de fiets

Kom bijvoorbeeld met je paard vakantie vieren bij Appelscha

Kies je eigen activiteit

Het klimbos van Appelscha is open. Kom kijken vanaf grote hoogte

Vanuit de lucht

Een weekend, week of langer op vakantie vlakbij de natuur?

Rondom Appelscha vind je bijzondere overnachtingslocaties, die je week of weekend vakantie onvergetelijk maken. Bekijk ons aanbod van campings, hotels, B&B’s, camperlocaties of vakantiehuizen!

Op de camping

Heerlijk wakker worden op de camping. De prachtige natuur en de diverse activiteiten voor het hele gezin maken Appelscha een uitstekende plek om de gehele zomer te verblijven.

> Bekijken

Groepsaccommodatie

Gezelligheid kent geen tijd! Hoe leuk is het om met je vrienden of familie samen te genieten van een ontspannen maar ook gezellig verblijf in de nabijheid van bossen.

> Bekijken

Hoe kom jij overnachten en vakantie vieren bij Appelscha

Hotel of Bed & Breakfast

De luxe van een hotel of toch een knus thuisgevoel van een Bed & Breakfast. Of je nu een zakelijk, knusse of luxe accommodatie zoekt: je vindt altijd iets wat bij jou hoort!

> Bekijken

Camperplaatsen

In de regio Appelscha zijn veel camperplaatsen. Zowel op campings en boerenerven vind je prachtige camperplaatsen. Vanaf deze mooie locaties wandel of fiets je zo de bossen van het Buitensport Walhalla in. 

> Bekijken

met de Camper naar appelscha en omgeving bij het drents friese wold