Vervelen doe je je niet bij Appelscha

De leukste activiteiten in de buurt, ook in de herfst!

Vier tips voor leuke herfstactiviteiten bij Appelscha

25 oktober 2021

Het is herfst. Een ideale tijd om het bos in te trekken en te genieten van de kleurenpracht, de herfstgeuren en de vele bladeren die om je heen dwarrelen. Wat is fijner dan na zo’n wandeling na te genieten met een warme kop chocolademelk met slagroom op een buitenterras? Zie je dit wel zitten? Ga dan mee met de herfstwandeling door het Drents-Friese Wold, die Staatsbosbeheer op 7 november houdt.

Doe je liever iets anders? Ook dan is er bij Appelscha meer dan genoeg te doen! Vier tips voor leuke activiteiten waarmee jij je bij Appelscha prima gaat vermaken!  

#Tip 1: Vlomarkt in Makkinga
Ben je op zoek naar vintage, misschien een authentieke melkbus of vinyl langspeelplaten? Dan slaag je vast op de gezelligste vlomarkt van het Noorden! De vlomarkt in Makkinga is nog een van de grotere markten die geheel door vrijwilligers wordt gerund. Het wordt wel het Waterlooplein van het Noorden genoemd. En dat is niet voor niets, want met meer dan 250 standhouders ben je hier wel een ochtend zoet. Op 30 oktober is de laatste vlomarkt van dit jaar, dus mis deze niet!

#Tip 2: Expositie Joop van Bergen en Saber Mikael
Ben je een kunstliefhebber? Dan is de expositie van Joop van Bergen en Saber Mikael in Kunstcafé Appelscha een aanrader. Jawel, in een café, want hier combineer je kunst met een lekkere kop koffie of thee. Het bijzondere van de expositie is dat beide kunstenaars enkele workshops geven waarbij ze hun werk toelichten. En elke 2e zondag van de maand is er ook nog live muziek bij van Stichting De Kortsluiting. Dat wordt op en top genieten! De expositie loopt tot 1 december.

#Tip 3: Roofvogel fietstocht
Stap je graag op de fiets en wil je onderweg ook nog iets leren? Ga dan samen met de gids van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht naar roofvogels in het Drents-Friese Wold. Tijdens de fietstocht op 13 november legt de gids je uit hoe je de vogels het beste kunt ontdekken. Je zult zien dat er meer roofvogels in het Nationaal Park zijn dan je van te voren had bedacht.

#Tip 4: Paddenstoelenexpositie
Wil je alsnog het optimale herfstgevoel beleven, ga dan naar de expositie van beeldend kunstenaar Sierd Geertsma in het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Hier zijn nog tot 31 oktober uitvergrote afbeeldingen van zijn schilderijen en tekeningen van paddenstoelen te zien. Sowieso is het Buitencentrum leuk om met kinderen te bezoeken, want van hieruit kan het kroost het Dierenvriendjespad, Kabouterpad, Paddenpad of Blotevoetenpad lopen. Of laat ze lekker uitrazen in het Speelbos. Plezier gegarandeerd!