Vier de herfstvakantie bij Appelscha

Ontspan in het andere Friesland 

In de herfstvakantie naar Appelscha en omgeving

De zomerse temperaturen zijn net voorbij en af en toe nog voelbaar. Nu we richting de herfstvakantie gaan, kijk je vast weer uit naar een beetje ontspanning. Bij Appelscha kan iedereen ontspannen, want er is zoveel! Je zult versteld staan van de prachtige natuur en juist in de herfst is het dubbel genieten. De warme zomerse temperaturen maken plaats voor de warme kleuren in de omgeving. Bladeren verkleuren van fris groen naar geelgoud of warm rood. Ook zie je mooie paddestoelen in de natuur verschijnen.

Met het gezin er op uit

Stel je wilt er in de herfstvakantie nog even op uit, een weekend of een midweek. In het Andere Friesland bij Appelscha kan een dag er als volgt uitzien. Ondanks dat het wel fris is in oktober, kan het nog heel leuk zijn om te kamperen bij Camping Alkenhaer of bij Boscamping Appelscha. Wakker worden van de vogels in het bos en als ’s ochtends de dauw nog zichtbaar is, stappen de kinderen de caravan of tent uit om alvast een balletje te trappen op het speelveld. De warme broodjes smaken op zo’n ochtend nog lekkerder! Toch geen zin om in de herfstvakantie in een tent of caravan te verblijven, dan boek je bijvoorbeeld een gezellig chalet of huisje. Dit kan ook bij RCN De Roggeberg.

Buiten zijn: kabouterpad en Canadameer

Als iedereen fris en fruitig is gaan jullie op pad, het is moeilijk kiezen want er is veel te doen. Als gezin met jonge kinderen mag een bezoek aan het Kabouterpad niet ontbreken. Herfst, paddestoelen én kabouters dat is toch de perfecte combinatie? Een uur lang op zoek naar kabouters met jouw eigen kabouters, want ze kunnen als echte kabouters op pad met rode puntmuts. Na deze gezellige activiteit is het leuk om naar het Aekingerzand te gaan, ook wel de Kale Duinen genoemd of met de kinderen naar het Canadameer te gaan om daar lekker met modder te spelen en met stokken te slepen. Als de ochtend erop zit, wordt het tijd voor een lekkere lunch bij restaurant De Bosberg. Kies een heerlijk soepje, een rijk belegd broodje of hou je meer van een frisse maaltijdsalade? Ook de warme lunchgerechten ontbreken niet op de kaart en uiteraard staat er voor kinderen ook genoeg op de menukaart. Als je de lunch hebt afgesloten met een lekker kopje thee of koffie, zetten jullie de middag voort. Gaan jullie voor grote hoogte door de Bosbergtoren op te gaan om kilometers ver te kunnen kijken? Inmiddels is de Bosbergtoren een echt selfie hotspot geworden, die je tijdens een verblijf bij Appelscha eigenlijk moet bezoeken! Of wordt het weer terug naar de camping, waar de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen en speelweides en misschien nog iets leuks knutselen van meegenomen kastanje, eikels en mooie bladeren.

Herfstvakantie met kinderen naar appelscha

Kom ook naar het Buitensport Walhalla van Nederland

Bij Appelscha ontspant ieder op zijn eigen manier in de natuur!