Actieve vakantie

Er zijn verschillende activiteiten die je kan ondernemen tijdens een actief uitje tijdens de vakantie.

Actieve vakantie

Actieve vakantie | Ontdek de regio Appelscha op een actieve manier, op de fiets! Naast dat je actief bezig bent en fit blijft, zou je de karakteristieke dorpen bij Appelscha kunnen bezoeken. Ravenswoud, Veenhuizen, Haulerwijk of bijvoorbeeld Oldeberkoop. Een fietsknooppuntennetwerk verbindt de dorpen met elkaar. Via prachtige routes ben je voor je het weet weer in het volgende dorpje! Ontdek fietsend welke leuke activiteiten er allemaal te beleven zijn. Pak de mountainbike om eens off-road te gaan en kies een mooi pad door het bos om vervolgens een stop te maken bij Klimpark ‘De Jongens Van Outdoor’, om hier de middag nog actiever door te brengen.

Actief genieten tijdens je vakantie

Niet alleen bij De Jongens Van Outdoor kun je tijdens jullie vakantie genieten. Ook zijn er genoeg andere actieve uitjes. Zwemmen in een van de zwemgelegenheden: zwembad, plas of meertje. Of heerlijk golfen bij Golfpark de Hildenberg. Spreekt het fietsen je meer aan, dan biedt Fietsenservice Kramer in Appelscha verschillende arrangementen en clinics aan. Nadat je bij een clinic alles geleerd hebt, ga je op tocht door het Drents-Friese Wold. Ook de kanotochten en de quad tochten willen we niet onbenoemd laten, omgeving leent zich er uitstekend voor. Van de hoogste toren van Appelscha abseilen? Als je geen hoogtevrees hebt, maakt dit je actieve vakantie compleet.

Actieve vakantie in de natuur

Vooral in de vakanties zijn er veel activiteiten en excursies die in natuur worden georganiseerd. Bekijk met elkaar tijdens de zomeravondwandelingen de mooie zonsondergang of doe bijvoorbeeld mee aan een vollemaanswandeling. Een bezoek aan het Blote Voetenpad is voor de kleinsten onder ons, natuurlijk een waar kliederfeest. Heerlijk met je blote voeten door de modder! Unieke en vooral actieve ideeën om aan jullie actieve vakantie planning toe te voegen! Regio Appelscha is dus de perfecte bestemming om je te vermaken en om van jullie actieve vakantie optimaal te genieten!

wandleen bij de kale duinen appelscha in het drents friese wold
Fietsen vanuit Appelscha naar fiets beleefpad Drents Friese Wold vakantiebestemming friesland

Actieve vakantie met het hele gezin

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie voor het hele gezin, kom dan eens naar Appelscha! Er is hier voor jong en oud genoeg te beleven! Bij Appelscha heb je de ruimte om op jouw manier heerlijk te ontspannen. Er zijn namelijk prachtige routes en mooie faciliteiten. Met onderweg genoeg gelegenheden om even gezellig wat te drinken of te eten. Bij Appelscha vind je hét Buitensport Walhalla van Nederland.

Actief mountainbiken tijdens de vakantie

Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Tussen de routes zijn verbindingsroutes aangelegd naar andere routes. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen. Genoeg keuze dus.

Actief klimmen door de prachtige bossen

Bij Appelscha heb je mogelijkheden om te klimmen voor jong en oud. Bijvoorbeeld een Klimpark en een Klimbos, maar ook op de verschillende uitkijktorens, zoals de Bosbergtoren, uitkijktoren de Zeven of de Uitkijktoren midden in de Kale Duinen Aekingerzand. Of wat denk je van het Klimkasteel of de Apenkooi in het pretpark Duinenzathe?

 

Een actief uitje vind je ook in het Buitensport Walhalla

Alle buitensport activiteiten op een rijtje

Bij Appelscha heb je de ruimte om op jouw manier heerlijk te ontspannen. Er zijn prachtige routes en mooie faciliteiten. Met onderweg genoeg gelegenheden om even gezellig wat te drinken of te eten. Bij Appelscha vind je hét Buitensport Walhalla van Nederland.

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha