Actief uitje met het gezin

Er zijn verschillende activiteiten die je kan ondernemen tijdens een actief uitje tijdens de vakantie.

Actief Uitje

Voor een actief uitje kun je zeker in Appelscha terecht. Doe mee aan een mountainbikeclinic bij Fietsservice Kramer en ontdek de mountainbike sport. Of ga kanoën in Ravenswoud en ontdek de omgeving via de route door de historische wijken. Daarnaast kun je ook nog een balletje slaan op het Golfpark de Hildenberg in Appelscha. Er is in en rondom Appelscha genoeg te doen voor jong en oud. Lees hier meer.

Actief uitje in Appelscha

Er zijn verschillende activiteiten die je kan ondernemen tijdens een actief uitje in Appelscha. Ga klimmen in het klimbos in Appelscha of ga bowlen in ’t Scha. Huur een fiets en ontdek de regio Appelscha. Hier zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld door de natuurgebieden. Fiets bijvoorbeeld door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, maar je kan natuurlijk ook te voet gaan of zelfs te paard. Ga tijdens de fietstocht langs bij een van de uitkijktorens van regio Appelscha. Beklim bijvoorbeeld de Bosbergtoren of Uitkijktoren De Zeven en geniet van het prachtige uitzicht.

De Jongens van Outdoor

Bij de Jongens van Outdoor heb je ruime keuze aan actieve uitjes. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een actief dagje uit in de buitenlucht met een vriendengroep, als familieuitje of bedrijfsuitje. Je kan natuurlijk ook individueel. Ga abseilen van de Bosbergtoren of doe een legertruck dropping. Je kan hier gaan klimmen in het klimbos of meedoen aan een golfclinic. Er is voor ieder wat wils. Rijd een van de Mountainbike tochten. Tijdens deze tocht ga je dwars door het Drents-Friese Wold en kom je afwisselend terrein tegen. Als het mooi weer is kun je ervoor kiezen om te gaan kanovaren of te suppen. Bij het kanovaren kun je er ook nog voor kiezen om de kano zwerftocht challenge te doen. Tijdens deze challenge ga je met behulp van een plattegrond op zoek naar de activiteitenlocaties. Op deze locaties staat een instructeur te wachten met doe- en denkopdrachten.

kinderen outdoor klimmen op vakantie

Actieve vakantie met het hele gezin

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie voor het hele gezin, kom dan eens naar Appelscha! Er is hier voor jong en oud genoeg te beleven! Bij Appelscha heb je de ruimte om op jouw manier heerlijk te ontspannen. Er zijn namelijk prachtige routes en mooie faciliteiten. Met onderweg genoeg gelegenheden om even gezellig wat te drinken of te eten. Bij Appelscha vind je hét Buitensport Walhalla van Nederland.

Actief mountainbiken tijdens de vakantie

Appelscha heeft een ideale ligging, grenzend aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Door dit natuurgebied lopen drie MTB routes die je als één route van 47 kilometer kunt rijden: Appelscha, Appelscha (Bosberg) en Diever-Hoogersmilde. Tussen de routes zijn verbindingsroutes aangelegd naar andere routes. Zo kun je vanuit Appelscha ook de routes door het Holtingerveld en het Dwingelderveld nemen. Genoeg keuze dus.

Actief klimmen door de prachtige bossen

Bij Appelscha heb je mogelijkheden om te klimmen voor jong en oud. Bijvoorbeeld een Klimpark en een Klimbos, maar ook op de verschillende uitkijktorens, zoals de Bosbergtoren, uitkijktoren de Zeven of de Uitkijktoren midden in de Kale Duinen Aekingerzand. Of wat denk je van het Klimkasteel of de Apenkooi in het pretpark Duinenzathe?

 

Een actief uitje vind je ook in het Buitensport Walhalla

Alle buitensport activiteiten op een rijtje

Bij Appelscha heb je de ruimte om op jouw manier heerlijk te ontspannen. Er zijn prachtige routes en mooie faciliteiten. Met onderweg genoeg gelegenheden om even gezellig wat te drinken of te eten. Bij Appelscha vind je hét Buitensport Walhalla van Nederland.

-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha
-buitensport-walhalla-appelscha